Cum să curățați un panou solar în mod corect

Mulți proprietari de afaceri și case consideră panourile solare o investiție excelentă.

Studiile arată că 66,5% dintre cei fără panouri solare ar fi interesați să le cumpere în viitor. Dacă doriți ca panourile dumneavoastră să funcționeze optim, este important să le întrețineți cu o curățare regulată.

Vrei să profiti la maximum de investiția ta. Aflați cum să curățați corect panourile solare. Acest lucru va aduce beneficii atât portofelului, cât și mediului. Acesta este ghidul nostru pas cu pas pentru menținerea curată a panourilor solare. Include, de asemenea, cum să curățați panourile solare de acoperiș.

Curățarea regulată este importantă

Curățarea regulată a panourilor este o parte importantă a întreținerii sistemului solar. Chiar dacă poate părea o sarcină obositoare, întreținerea panourilor solare poate oferi multe beneficii pe termen lung.

Curățarea regulată a panourilor solare va preveni acumularea de murdărie și reziduuri și le va menține în stare optimă, astfel încât să poată funcționa eficient. În plus, acumularea de resturi poate cauza zgârieturi care ar putea deteriora definitiv panourile.

Curățarea regulată a panourilor va reduce șansa de a fi necesar să le înlocuiți. Menținerea curată a panourilor le va permite să producă mai multă energie electrică, ceea ce, la rândul său, vă va economisi bani la facturile lunare de energie.

Cum să curățați panourile solare

Este esențial să știți când și cât de des trebuie să vă curățați panourile solare.

Momentul de curățare va varia în funcție de sistemul pe care îl aveți, de unde este amplasat și de modul în care este necesară întreținerea profesională. Alți factori importanți de luat în considerare atunci când curățați panourile solare sunt:

  • Conditiile meteo
  • Condiții de mediu
  • Anul anului

Ploaia este un bun exemplu al modului în care ploaia poate spăla murdăria și alte resturi. Dacă locuiți în zone uscate, va trebui să vă spălați panourile mai des din cauza lipsei de ploaie.

Curățarea panourilor solare nu trebuie să se întâmple atât de des pe cât ați putea crede. Vă puteți aștepta să vă curățați panourile solare aproximativ o dată sau de două ori pe an.

Care este costul curățării panourilor solare?

Ați putea fi interesat să aflați cât costă curățarea profesională a panourilor solare.

În timp ce unele companii solare percep tarife fixe pentru curățenie, altele taxează pe panou.

Plata finală depinde de mulți factori. Aceștia sunt câțiva dintre factori:

Câte panouri trebuie curățate?
Panourile sunt mai mari ca dimensiunea panoului rezidential
Cantitatea de murdărie și alte resturi care se acumulează
Tip de suprafață pe care se pot instala panouri solare (sol, perete sau acoperiș).
Tastați și înclinați acoperișul

Pentru a vă face o idee despre costul curățeniei profesionale, cereți o ofertă de la furnizorul dvs. de energie solară.

Materiale pentru curățarea panourilor solare

De asemenea, ar trebui să luați în considerare tipurile de materiale de curățare de care veți avea nevoie atunci când veți învăța cum să curățați panoul solar. Uneltele și materialele potrivite vă pot ajuta ca panourile solare să dureze mai mult, spălându-le bine.

Luați niște apă. Un furtun obișnuit de apă sau gălețile din acesta sunt opțiuni bune. Apoi, ia niște apă. Un burete sau o perie moale, o suflantă de frunze sau o suflantă de frunze și o racletă sunt toate opțiuni bune.

Este inteligent să aveți echipament de siguranță de bază dacă curățați panouri solare de pe acoperiș. Sunt recomandate o scară robustă, ochelari de protecție și o cască. Folosiți un ham de siguranță dacă puteți.

Există două puncte importante de reținut. Este întotdeauna mai sigur să angajați un expert solar care este instruit în curățare. Este riscant să te urci pe acoperișul tău, mai ales dacă acesta este înalt sau înclinat. Există întotdeauna posibilitatea ca un accident să aibă loc.

De asemenea, apa introdusă cu furtun pe panouri în zonele cu climă mai rece poate îngheța. Pentru a reduce șansele ca panourile să devină acoperite cu gheață, ar trebui să folosiți apă caldă sau să așteptați ca temperatura să crească.

De asemenea, nu uita niciodată să folosești un sistem de protecție împotriva căderii.
Măsuri importante de siguranță de luat în considerare

Există multe cerințe în OSHA pentru protecția împotriva căderii. Aceste cerințe se aplică profesioniștilor de servicii de panouri solare, inclusiv celor care le curăță. Ele sunt, de asemenea, importante pentru profesioniștii care nu fac servicii.

OSHA necesită balustradă standard dacă pericolul de cădere este mai mare de 4 picioare. OSHA cere, de asemenea, metode de protecție împotriva căderii dacă panourile solare sunt la cel puțin 6 picioare deasupra solului.-

  • Sisteme de balustradă
  • Sistem plasă de siguranță
  • Sistem personal de oprire a căderii

Cum să curățați un panou solar pas cu pas

Dacă doriți ca sistemul dvs. solar să funcționeze cât mai bine, este important să învățați cum să-l curățați corect. Curățarea regulată previne deteriorarea panourilor și le păstrează mulți ani.

Am enumerat mai jos cei mai importanți pași pentru curățarea panourilor dumneavoastră.

1. Consultați instrucțiunile producătorului

Verificați instrucțiunile furnizate de producător. Aceste instrucțiuni vă vor oferi pași specifici pentru curățarea fiecărei mărci de panouri solare. Aceste instrucțiuni vă vor ajuta să preveniți orice deteriorare a panourilor dumneavoastră.

Înainte de a vă curăța sistemul de panouri solare, asigurați-vă că îl opriți. Puteți găsi instrucțiuni de la producător despre cum să vă opriți sistemul.

2. Îndepărtați murdăria și alte resturi

Apoi, curățați panourile de orice murdărie sau resturi. Panourile dvs. pot deveni mai puțin eficiente în producerea de energie dacă sunt înfundate cu murdărie și resturi. Pentru a îndepărta cea mai mare parte a depunerilor de resturi, utilizați o suflantă de frunze și o cârpă moale.

Aflați cum să îndepărtați zăpada de pe panourile solare în timpul iernii Este mai ușor să curățați panourile solare și permite ca mai multă lumină solară să ajungă la ele.

De asemenea, asigurați-vă că vă protejați atunci când vă urcați pe acoperiș. Purtarea hainelor de lucru adecvate, pantofii antiderapante și un sistem de protecție împotriva căderii sunt toate importante.

Această măsură preventivă este simplă și necesară pentru a evita accidentele grave.

3. Folosiți apă pentru a pulveriza

Pulverizați panourile cu apă pentru a îndepărta murdăria, praful și alte resturi.

Acest pas nu trebuie efectuat cu pulverizatoare de apă de înaltă presiune sau cu jeturi de apă. Panourile pot fi deteriorate de puternicul spray de apă. De asemenea, vă puteți pierde echilibrul din cauza pulverizatorului de apă de înaltă presiune. Utilizați un furtun de joasă presiune sau găleți de apă.

Este posibil să vă puteți curăța mai eficient panourile solare de pe acoperiș dacă vă urcați pe el. Ai grijă, apa îți poate face acoperișul alunecos. Când curățați panourile de acoperiș, asigurați-vă că purtați echipament de siguranță.

Este mult mai ușor să curățați panourile solare montate la sol decât panourile montate pe un acoperiș. Pulverizați-le ușor cu apă sau furtunați-le. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați apă la presiune ridicată, fie dintr-un jet de apă, fie dintr-un pulverizator.

4. Folosiți o racletă

După ce ai curățat panourile cu apă, poți folosi o racletă sau un burete pentru a scăpa de orice apă. Acest lucru este deosebit de important dacă apa dumneavoastră este dură (sau minerală). Previne acumularea de minerale.

Folosiți o racletă care are un mâner extensibil dacă aveți unul. Acest lucru vă va permite să eliminați apa din locuri greu accesibile, indiferent dacă panourile sunt montate pe un perete, acoperiș sau sol.

5. Evitați utilizarea produselor abrazive

Evitați utilizarea substanțelor chimice abrazive. Utilizarea de substanțe chimice dure sau de bureți prea aspri poate provoca deteriorarea panourilor și poate reduce eficacitatea acestora. Chiar și unii detergenți vă pot dăuna panourilor.

Panourile solare trebuie curățate cu apă și bureți moi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus