Una dintre cele mai bune modalități de a obține independența energetică este valorificarea puterii soarelui cu panouri solare. Freedom Solar a compilat 50 de fapte despre energia solară pentru ca tu să afli mai multe despre industrie și avantajele acesteia.
1. Energia solară este cea mai abundentă sursă de energie de pe Pământ
Într-o singură oră, Pământul absoarbe mai multă energie solară decât poate folosi omenirea pentru un an întreg. Această sursă de energie curată este valorificată de panouri solare care utilizează celule fotovoltaice (PV-).
2. Energia solară este o sursă de energie gratuită
Energia solară este gratuită și ușor accesibilă. Lumina parcurge 90 de milioane de mile incredibile în doar 10 minute. Se întâmplă în fiecare zi, non-stop.
3. Energia solară poate fi folosită pentru a vă alimenta întreaga casă
Energia solară este una dintre cele mai ecologice și mai sigure modalități de a funcționa iluminatul, pompele de căldură, încălzitoarele de apă caldă și încălzirea termică. De asemenea, alimentează ventilatoarele și aparatele electrice.
4. Energia solară este formată din Căldură Radiantă și Lumină
Orice tip de energie solară este energie generată de soare. Este generat la soare prin fuziune nucleară. Acesta este momentul în care protonii din atomii de hidrogen se ciocnesc și fuzionează pentru a forma un atom de heliu. Căldura radiantă și lumina sunt create prin acest proces.
5. Energia solară a fost folosită pentru prima dată în secolul al VII-lea î.Hr.
Energia solară a fost folosită pentru prima dată în teorie încă din secolul al VII-lea î.Hr. când oamenii foloseau lumina soarelui pentru a aprinde focul folosind lupe. Secolul al III-lea î.Hr. a fost următorul. Romanii și grecii foloseau energia solară pentru a-și aprinde torțele la adunările religioase. Oglinzile au fost folosite mai târziu pentru a aprinde torțe în civilizația Chinei după anul 20 d.Hr.
6. În 1839, a fost făcută Descoperirea Oficială a Energiei Solare
Alexandre Edmond Becquerel a descoperit „efectul fotovoltaic”, în 1839, la un an de la construirea primei centrale pe cărbune. După ce a fost expus la razele soarelui, fenomenul fotovoltaic este atunci când se creează un curent electric într-un conductor.
7. În 1954, au fost create celule solare de siliciu
Bell Labs a fost responsabil pentru crearea celulei fotovoltaice de siliciu în 1954. Eficiența acestor celule a crescut de patru ori de atunci, în timp ce prețul lor a scăzut semnificativ.
8. Solarul este cea mai populară formă de nouă generare de energie electrică din lume
Datorită costului său mai mic și eficienței mai mari, energia solară devine rapid sursa preferată de electricitate. În 2022, aproape jumătate din toată energia electrică nouă generată în Statele Unite va proveni din energie solară.
9. Energia solară nu produce poluare
Energia solară, în afară de efectele poluante ale procesului său de fabricație, este una dintre cele mai regenerabile și durabile surse de energie din lume.
Nu toate panourile sunt egale. Panourile SunPower sunt doar panouri care au primit o Certificare. Aceasta înseamnă că sunt făcute în cel mai etic și durabil mod.
10. Energia solară îmbunătățește sănătatea lumii
Efectele nocive ale arderii combustibililor fosili asupra mediului și sănătății globale sunt binecunoscute. Poluarea este la fel de dăunătoare pentru oameni ca HIV/malaria și poate avea consecințe grave pentru copii, bătrâni și toate celelalte organisme vii.
Energia solară reduce drastic utilizarea combustibililor fosili pentru generarea de energie. Aceasta înseamnă că mai puțină poluare intră în aer și în plămânii noștri.
11. Panourile solare pot crește valoarea casei tale
Câteva studii au arătat că instalațiile de panouri solare măresc valoarea de revânzare a casei dvs. prin contorizare netă pentru a vinde orice energie în exces pe care o produceți, în funcție de locația dvs. Există șansa ca plata lunară a împrumutului să fie mai mică decât factura medie la electricitate, chiar dacă finanțați.
13. Sistemele solare vin cu o garanție
Garantia la majoritatea sistemelor solare este intre 25-30 de ani. Aceasta este durata medie de viață a panourilor solare.
Freedom Solar oferă trei planuri de garanție de 25 de ani pentru panourile SunPower. Garanția acoperă garanțiile de produs, de manoperă și de performanță care garantează cel mai înalt nivel de producție de energie.
14. Panourile solare nu sunt neapărat un must-have.
Un sistem de panouri solare nu trebuie neapărat achiziționat în numerar. Există și alte moduri în care puteți obține panouri solare și puteți culege beneficiile.
Proprietarii de sisteme solare au opțiunea de împrumuturi cu dobândă scăzută, precum și alte opțiuni de finanțare. Pentru a reduce costul energiei solare, există stimulente federale, cum ar fi creditul fiscal solar și stimulente de stat și locale.
15. Pământul primește 174 de petawați de radiație solară (PW).
Pământul primește energie solară, trebuie să stăpânești tehnici precum sincronizarea ciclurilor de plantare și amestecarea plantelor care necesită cantități similare de lumină solară.
Deoarece serele transformă radiația solară (lumina de la soare) în căldură, acestea sunt folosite de mulți în agricultură și horticultură.
19. Energia solară poate încălzi apa cu sisteme de apă caldă alimentate cu energie solară
Sistemele de apă caldă alimentate cu energie solară pot încălzi apa până la 140°C. Aceasta reprezintă 60 până la 70% din apa consumată la nivel casnic în anumite zone.
20. Coșurile solare sunt sisteme pasive de ventilație solară
Energia solară poate fi stocată sub formă de căldură în sisteme de stocare termică folosind materiale cu căldură specifică ridicată. Aceste materiale includ piatra și pământul, apa, precum și sărurile topite.
25. Indirect, criza petrolului din 1970 a declanșat cercetări în domeniul tehnologiei solare
Criza petrolului din 1970 a scos la iveală fragilitatea combustibililor fosili ca sursă de energie. Cercetarea surselor alternative de energie, cum ar fi energiile solare regenerabile, a fost determinată de aceasta. Acesta a fost momentul în care energia solară și eoliană au început să capete amploare pe tot globul.
26. Energia solară este recunoscută ca viitorul energiei alternative
La fel ca și combustibilii fosili, energia solară nu este poluantă și poate ajuta la combaterea schimbărilor climatice și a efectelor gazelor cu efect de seră. Acum este considerat viitorul surselor de energie alternative și regenerabile.
27. Misiunile spațiale depind de energia solară
Este surprinzător să aflăm că la începutul anilor 1950 a fost adoptată tehnologia solară de către industria spațială pentru a-și alimenta navele spațiale. De exemplu, Vanguard 1 a fost primul satelit care a generat energie folosind celule solare. Este cel mai vechi satelit artificial cunoscut încă pe orbită și s-a conectat la peste șase miliarde de mile.
Mai multe țări folosesc și astăzi energia solară pentru a-și alimenta navele spațiale pentru misiuni specifice.
28. Energia solară devine din ce în ce mai accesibilă
Energia solară va deveni mai accesibilă datorită progreselor tehnologice și cercetării științifice. În timp ce eficiența crește, costurile scad.
29. Energia solară este a treia cea mai folosită sursă de energie regenerabilă
În prezent, vântul este sursa predominantă de energie electrică regenerabilă în America. Energia hidroelectrică este aproape în urmă. Energia solară ocupă locul trei în lista surselor de energie electrică regenerabilă.
Datorită ușurinței de instalare și speranței lungi de viață, panourile rezidențiale s-au dovedit a fi o sursă importantă de energie electrică pentru multe case.
30. Puteți pilota un avion în timp ce rulați în întregime cu energie solară
Mulți oameni sunt conștienți de posibilitatea ca energia solară să poată alimenta mașini electrice (EV) și trenuri, precum și stații spațiale și nave spațiale. Mai puțini oameni sunt conștienți de avioanele alimentate cu energie solară care pot zbura oriunde în lume folosind doar energie solară.
Bertrand Piccard a fost un pilot și explorator elvețian care a zburat odată din Abu Dhabi cu aeronava lui alimentată cu energie solară, Solar Impulse II. El a putut finaliza un zbor global alimentat complet de energie solară și s-a întors în iulie următor.
31. China găzduiește cea mai mare centrală solară din lume
China se mândrește cu cea mai mare flotă globală de energie solară, cu 205 gigawați de putere. Acest proiect este o reflectare a poziției Chinei ca cea mai mare piață pentru energie solară și a obiectivului țării de a-și reduce emisiile de carbon până în 2060.
32. Energia solară este cea mai bună sursă de energie pentru utilizare temporară
Datorită disponibilității luminii solare și a instalării ușoare de utilizare, energia solară este cea mai populară sursă de energie temporară. Panourile solare sunt transportate în locații temporare prin târguri ambulante și site-uri miniere. Chiar și Jocurile Olimpice au instalate panouri solare în diferite locații.
33. Energia solară poate alimenta calculatoarele
Deși energia solară poate fi folosită în multe scopuri, nu este bine cunoscut faptul că poate alimenta și calculatoare. Calculatoarele cu energie solară folosesc celule fotovoltaice care captează razele soarelui și le transformă în curent electric. Curentul electric încarcă bateria deodată.
Dacă este înnorat sau sunt expuși la foarte puțină lumină în interior, calculatoarele cu energie solară nu vor funcționa la fel de repede. Ei vor putea în continuare să colecteze energie solară chiar dacă se află direct sub lumina soarelui. Acestea durează doar aproximativ o oră pentru a se încărca de la 0% la 100%.
34. Panourile solare sunt practic fără întreținere
Panourile solare necesită întreținere redusă sau fără întreținere și pot dura multe decenii. Sunt gratuite și nu vor trebui înlocuite odată instalate.
35. Energia solară este lipsită de poluare fonică
Panourile solare nu au părți mobile și nu necesită combustibil pentru a genera energie. Acest lucru îi face complet lipsiți de poluarea fonică.
36. Sistemele de panouri solare vin cu cinci componente
Un sistem de panouri solare rezidențiale include un număr variabil de panouri solare, un invertor, baterie, regulator de încărcare, cablare și alte materiale suport. Panourile solare absorb lumina solară și o transformă în energie electrică folosind invertorul.
Regulatorul de încărcare al bateriei împiedică încărcarea prea mare, ceea ce poate duce la epuizarea mai devreme. Întregul sistem este protejat și conectat prin fire și alte materiale suport.
37. Bateriile solare pot furniza energie solară 24/7
O baterie poate fi atașată la sistemul de panouri solare pentru a oferi acces continuu la electricitate. Companiile și casele achiziționează adesea baterii pentru a se conecta la panourile solare, astfel încât să poată continua să folosească energia soarelui pe tot parcursul zilei.
38. Energia solară se măsoară în wați (W), kilowați (KW) și kilowați-oră (kWh).
Cele mai comune unități de energie electrică sunt W, KW și kWh. Un KW este egal cu 1000 W. Cu toate acestea, kWh nu se referă la câți KW folosiți pe oră.
Un kWh este cantitatea de energie de care aveți nevoie pentru a menține un aparat sau unealtă de 1000 W în funcțiune timp de o oră.
39. Energia solară fotovoltaică produce 26 de terawatt-oră în S.U.A.
Sursele regenerabile de energie au reprezentat cea mai mare creștere a consumului de energie în Statele Unite. Solar PV este o sursă importantă de energie electrică, contribuind cu 26 TWh la totalul de 98 TWh de energie regenerabilă generată în America.
40. Generarea de energie electrică solară fotovoltaică a crescut cu 145 tWh la nivel global
Între 2020 și 2021, generarea globală de energie electrică din surse regenerabile prin solar fotovoltaic a crescut cu 145 tWh
41. Transportul public este alimentat cu energie solară
În special, autobuzele devin din ce în ce mai dependente de energia solară. Panourile solare nu sunt instalate pe autobuze, ci sunt plasate deasupra stațiilor de autobuz pentru a absorbi lumina soarelui și a genera electricitate pentru mai târziu.
Autobuzele își pot încărca bateriile la stațiile de încărcare în afara orelor de vârf. Multe vehicule electrice tradiționale de consum pot fi încărcate acum folosind energie solară. Mulți proprietari de case își conectează acum panourile solare la încărcătoarele Level1 de acasă.
42. California produce cea mai mare energie solară din Statele Unite
California rămâne primul stat în generarea de energie electrică solară, începând cu 2022. Producția de energie solară PV din California reprezintă 32% din producția totală de energie electrică a țării prin energie solară.
43. Utilizatorii de energie solară pot economisi până la 35 de tone de dioxid de carbon (CO2) anual
Un număr tot mai mare de oameni încearcă să se bazeze mai mult pe sursele de energie regenerabilă. Un exemplu este energia solară. Anual, utilizatorii de energie solară economisesc aproximativ 35 de tone de CO2 și 75 de milioane de barili de petrol.
44. Las Vegas, NV este alimentat 100% cu energie solară
Guvernul orașului din Las Vegas este în întregime dependent de generarea de energie solară pentru energie regenerabilă.
45. Poluarea împiedică razele solare să ajungă la suprafața Pământului
Poluarea aerului urban și smogul au un impact negativ asupra producției de energie solară. Sulfații găsiți în atmosfera poluată reflectă radiația, ceea ce împiedică aceasta să ajungă la Pământ și la panourile solare.
Delhi, India, de exemplu, primește cu aproximativ 12% mai puțină lumină solară decât ar primi dacă ar avea mai mult aer curat. Acest lucru îl face mai puțin ideal pentru producția solară.
46. În mai puțin de 10 ani, proprietarii de case realizează profit pe sistemele lor de panouri solare
Multe planuri financiare sunt disponibile pentru a compensa costurile de utilizare a energiei solare. Majoritatea proprietarilor de locuințe pot profita de rentabilitatea investiției lor în decurs de 10 ani.
Panourile solare pot dura câteva decenii, astfel încât nu va trebui să plătiți nicio taxă lunară pentru cea mai mare parte a vieții sistemului de panouri solare.
47. Într-o singură zi, o rețea de panouri solare din deșertul Mojave ar putea genera suficientă energie pentru a alimenta necesarul de energie pentru un an din SUA.
Deșertul Mojave primește atât de multă lumină solară încât ar putea fi căptușit cu panouri solare. Ar produce mai multă energie într-o zi decât are nevoie Statele Unite pentru un an calendaristic întreg.
Producția potențială de energie solară în deșertul Mojave este de peste două ori mai mare decât cea a S.U.A.
48. Din 1977, costul panourilor solare a scăzut cu 99%
În scopul colectării energiei solare, panourile solare sunt esențiale. O celulă solară costă 0,21 USD/watt, comparativ cu 77 USD/watt în 1977. În ultimii ani, un modul complet poate fi asamblat pentru 0,39 USD/watt.
49. Energia solară poate costa până la 0,06 cenți pe kWh
Costul energiei solare continuă să scadă, cu 0,06 USD/kWh nesubvenționat. Energia solară este una dintre cele mai accesibile alternative la combustibilii fosili, care poate costa între 0,05 USD și 0,18 USD per kWh.
50. Un sistem mediu de panouri solare are o rată de eficiență de 20%.
Eficiența evaluărilor panourilor solare va varia în funcție de producătorul pe care îl alegeți, dar un sistem mediu cu o eficiență de aproximativ 20%. Panourile dvs. vor transforma 20% lumina soarelui în electricitate.
Panourile cu eficiență standard funcționează între 15% și 20%, în timp ce panourile cu eficiență ridicată funcționează între 18% și 22%. Unele panouri SunPower au o eficiență de până la 24%.