Cum să curățați un aparat de aer condiționat

Oferă aparatului tău de aer condiționat o curățare temeinică pentru a-l menține răcoros vara și următoarea.

AC-urile sunt salvarea noastră în verile lipicioase. Nu există nimic ca să mergi într-o cameră cu aer rece care suflă după ore lungi de căldură necruțătoare la 70 de grade și cel mai însorit. Apreciem AC-urile noastre, dar nu le acordăm îngrijirea corespunzătoare. Eficiența și calitatea aparatului dumneavoastră de aer condiționat vor fi îmbunătățite dacă este păstrat curat. Aceștia sunt pașii de care aveți nevoie pentru a vă menține unitatea în formă maximă.

MATERIALE ȘI INSTRUMENTE

  1. Detergent de vase
  2. Apa calda
  3. Atașament perie pentru vid
  4. Pieptene cu aripioare
  5. Material moale

PASUL 1

Este esențial să deconectați mai întâi aparatul de aer condiționat înainte de a utiliza orice unelte de curățare. Ați putea fi expus la un șoc electric dacă nu faceți acest lucru. După ce ați deconectat unitatea, puteți folosi o cârpă moale și umedă și puțin săpun pentru vase pentru a curăța suprafața și partea frontală a balsamului. Pe partea frontală a aparatului de aer condiționat trebuie evitată substanțele de curățare prin pulverizare. Nu folosiți prea multă apă pe cârpă deoarece acest lucru poate cauza deteriorarea unității.

PASUL 2
Capacul frontal trebuie îndepărtat. Pe unele le puteți elimina cu degetele, altele necesită o șurubelniță. Va trebui să rețineți unde sunt amplasate șuruburile, astfel încât unitatea să se potrivească corect. Utilizați un săpun de vase blând cu apă caldă pentru a curăța filtrul. După o clătire finală, scuturați-l pentru a îndepărta orice exces de apă și apoi lăsați-l să se usuce la aer. Dacă timpul este scurt, puteți sări peste spuma și să aspirați filtrul cu accesoriul pentru perie.

După ce ați terminat de filtrare, inspectați aripioarele pentru orice aripioare îndoite. Dacă da, folosiți un pieptene pentru a le îndrepta. Ar trebui să fiți atenți când manipulați lamele de aripioare care sunt foarte ascuțite.

PASUL 3
Pentru a curăța bateriile condensatorului sau interiorul evaporatorului, utilizați accesoriul pentru perie. Pulverizați un agent de curățare a bobinei specializat, disponibil la magazinul dvs. local de feronerie, pe bobine și lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute. Apoi, clătiți bobinele cu apă. Aveți grijă să nu stropiți cu apă componentele electrice. Apoi, curățați serpentinele exterioare ale condensatorului folosind accesoriul pentru perie. Utilizați o cârpă moale sau un detergent de uz casnic pentru a curăța paletele ventilatorului.

PASUL 4
După ce totul s-a uscat complet, asamblați unitatea cu grijă. Pentru a prelungi durata de viață a aparatului de aer condiționat, este recomandat să curățați filtrul o dată pe lună în anotimpurile cu vreme caldă. Cu toate acestea, această curățare profundă se poate face la începutul și la sfârșitul fiecărei veri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus