Cum să vă iluminați curtea cu iluminare peisagistică

Cu soluții creative de iluminat în aer liber, puteți crea un peisaj frumos care este prietenos atât ziua, cât și noaptea.

Care este scopul iluminatului peisagistic Înainte de a vă decide să investiți în orice iluminat pentru amenajare a teritoriului, gândiți-vă la obiectivele dvs. Poate că căutați să creați o atmosferă romantică seara. Poate că ai un colț de grădină care este întunecat sau trebuie să-l luminezi. Iluminatul peisagistic poate fi necesar pentru a defini limitele unei căi prin grădina dvs. Este posibil să evidențiați anumite caracteristici în curtea dvs., cum ar fi o fântână cu apă și un iaz.

Schițați-vă curtea
Odată ce ți-ai subliniat motivele pentru iluminarea peisajului, desenează-ți curtea. Schițați iluminatul existent, cum ar fi bănci, lumini, copaci, arbuști și clădiri. Includeți și vegetația și decorațiunile. Fiecare articol fie va reflecta, fie va absorbi lumina. Luați în considerare înălțimea fiecărui obiect, inclusiv frunzișul.

Alegeți unde ar trebui să fie iluminatul peisagistic
Puteți potrivi scopul de iluminare cu anumite zone din curtea dvs. O lampă de tip stâlp poate fi folosită pentru a lumina o bancă de pe potecă. Iluminatul peisagistic poate fi ascuns sub arbuști pentru a crea o atmosferă moale. Este posibil să fie nevoie să plasați câteva lumini de țăruș, fie pe una sau pe ambele părți ale unei căi. Un reflector poate îmbunătăți o fântână cu apă, în timp ce un iaz poate avea o lumină slabă în jurul perimetrului său.

Decideți cât de mult efort doriți să depuneți
Iluminatul de 120 de volți este cel mai dificil de instalat. Pentru a proteja cablajul de apă, acesta trebuie să fie îngropat la o adâncime de cel puțin 18 inci. Componentele electrice trebuie instalate de un electrician autorizat.

Un transformator și o priză în aer liber sunt tot ce aveți nevoie pentru a instala iluminatul peisaj de joasă tensiune în curtea dvs. Transformatorul transformă 120 de volți de la linia de uz casnic într-un 12 Vcc utilizabil pentru a porni luminile.

Iluminatul solar este cel mai simplu tip de iluminat peisaj pe care îl puteți plasa în curtea dvs. Iluminatul solar este ușor de plasat în curtea dvs. Ar trebui să fie amplasat astfel încât celulele fotovoltaice din corpul de iluminat să primească suficientă lumină în timpul zilei pentru a le permite să strălucească noaptea.

Creați un buget și cumpărați luminile

  • Cel mai scump: iluminat peisagistic cu tensiune înaltă la 100 USD per lumină
  • Informații: Se pot aplica taxe suplimentare pentru costurile forței de muncă pentru electricienii care instalează cablajul sau pentru iluminat.
  • Iluminat peisagistic cu cost redus la 30-300 USD per lumină
  • Informații: Acest tip de iluminat este ușor de instalat de către un amator.
  • Iluminatul solar este cea mai ieftină opțiune
  • Informații: Luminile solare nu sunt costisitoare de instalat sau costă prea mult pentru a funcționa. Ei se bazează pe razele soarelui și pe un dispozitiv fotovoltaic integrat pentru puterea lor. Va fi suportat doar costul inițial al luminilor solare. Sfat: Veți avea nevoie de un panou solar pentru a ilumina o zonă întunecată a grădinii dvs.

Instalați iluminatul
Puteți evidenția un element din grădina dvs., cum ar fi o statuie, o minge de observare sau o fântână, cu câteva corpuri de iluminat peisaj care au becuri de intensitate mai mică. Acestea pot fi plasate la diferite unghiuri și distanțe. O lumină strălucitoare care strălucește direct asupra obiectului va arunca umbre dure.

Aleile de gradina pot beneficia de lumini peisagistice care creeaza puncte moi de lumina. Plasați luminile de-a lungul căii pe care doriți să o iluminați în mod egal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus