Africa își va dubla generarea de electricitate, dar nu cu sursele regenerabile

Majoritatea atenției din lume se concentrează asupra țărilor în curs de dezvoltare care își modernizează generarea de energie. Cu toate acestea, țările în curs de dezvoltare vor avea un rol semnificativ. Noi cercetări au arătat că Africa este pe cale să-și dubleze producția de energie electrică. Cu toate acestea, mai puțin de 10% din aceasta va fi de la solar sau eolian.

Deși este adevărat că majoritatea emisiilor globale provin din țări mari și moderne, națiunile mai mici joacă un rol important. Cel mai adesea, țările mai mici nu sunt luate în considerare în analiză. Ele au un impact neglijabil asupra Statelor Unite și Chinei.

Dar ce zici de un întreg continent?

Nu există un salt brusc către sursele regenerabile

Au existat opinii optimiste de o vreme că națiunile africane vor abandona energia din combustibili fosili în favoarea energiei regenerabile. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Aceste decizii ar putea duce la blocarea acestor țări în energie cu emisii ridicate de carbon timp de multe decenii.

Nu este ieftin să sari la resurse regenerabile.

Cercetările au descoperit că 9,6% din energia regenerabilă care provine din cele 54 de țări din Africa nu va fi legată de hidrocentrale. În prezent, există 2.500 de centrale electrice în Africa în faza de planificare.

Acest lucru va avea un impact asupra emisiilor globale. Acest lucru ar putea cauza cu ușurință probleme cu previziunile viitoare ale emisiilor.

Africa de Sud este o excepție

Africa de Sud este o țară care va fi diferită de restul. Națiunea se așteaptă la o creștere cu 40% a energiei solare în următorii 10 ani.

Se datorează în mare parte locației sale geografice.

Africa de Sud este una dintre cele mai dezvoltate țări ale continentului. Africa de Sud a reușit să atragă investitori, ceea ce ar putea explica de ce își schimbă dezvoltarea.

Este evident că Africa trebuie să folosească energie curată pentru a-și îndeplini obiectivele climatice. De asemenea, poate ajuta la accelerarea eforturilor de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus