15 moduri de a economisi energie și de a reduce factura la electricitate

Ce este conservarea energiei?

Conservarea energiei, la baza ei este utilizarea mai puțină energie pentru a reduce costurile și a îmbunătăți mediul înconjurător. Acest lucru ar putea însemna că utilizați mai puțină energie electrică, gaz și orice altă sursă de energie pentru care utilitatea dvs. o plătește. Este important să economisim energia cât mai mult posibil, atât în ​​beneficiul nostru, cât și pentru sistemul energetic mai mare. Există modalități simple de a economisi energie acasă și de a câștiga bani.
Eficiență energetică vs conservare

Conservarea energiei se referă la efortul de a folosi mai puțină energie pentru a economisi bani și mediu. Eficiența energetică se referă la utilizarea produselor care consumă mai puțină energie. Deși aceste concepte sunt similare, ele folosesc metode diferite. Aparatele inteligente și luminile cu economie de energie din casa dvs. sunt două exemple de conservare a energiei.

15 moduri de a economisi energie și electricitate acasă

Iată 15 moduri prin care puteți începe să vă conservați energia.

  1. Schimbați-vă comportamentele zilnice
  2. Înlocuiți-vă becurile
  3. Prizele inteligente sunt o opțiune inteligentă
  4. Instalați un termostat programabil
  5. Aparatele eficiente energetic sunt o alegere bună
  6. Reduceți cheltuielile cu încălzirea apei
  7. Ferestre eficiente energetic
  8. Sistemul dvs. HVAC ar trebui să fie actualizat
  9. Intemperiază-ți casa
  10. Izolează-ți casa
  11. Utilizați apă rece pentru a vă spăla hainele
  12. Înlocuiți-vă filtrele de aer
  13. În loc să folosiți aragazul, folosiți cuptorul cu microunde
  14. Lumina naturală este cea mai bună
  15. Ar trebui să vă îmbrăcați corespunzător atât pentru temperatura interioară, cât și pentru cea exterioară

Vom discuta mai detaliat fiecare dintre aceste opțiuni mai jos.

1. Schimbați-vă comportamentele zilnice

Nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe produse eficiente din punct de vedere energetic pentru a reduce consumul de energie al casei și pentru a crește economiile de energie. Este la fel de ușor ca să stingi aparatele și luminile atunci când nu sunt necesare. Este posibil să folosiți aparate electrocasnice care consumă mai puțină energie, făcând treburile casnice manual. De exemplu, agățați hainele pentru uscare, în loc să le uscați în uscător sau să spălați vase manual.

Cea mai bună ajustare a comportamentului pentru a economisi bani pentru utilități este să închideți termostatul iarna și să folosiți mai puțin aerul condiționat în timpul verii. Proprietarul mediu cheltuiește aproape jumătate din facturile la utilități pe încălzire și răcire. Prin urmare, aceste economii pot fi semnificative.

Puteți afla locația cea mai mare parte a energiei electrice din casa dvs. folosind instrumente.

2. Înlocuiți-vă becurile

Becurile cu incandescență care folosesc becuri tradiționale cu incandescență sunt prea scumpe și trebuie înlocuite mai des decât alternativele eficiente din punct de vedere energetic. Luminile fluorescente compacte (CFL), becurile cu incandescență cu halogen (HFL), precum și dioda emițătoare de lumină (LED-uri), folosesc cu 25-80% mai puțină energie electrică, durează de trei până la 25 de ori mai mult și consumă cu 25-80% mai puțină energie decât cele tradiționale becuri.

În timp ce becurile eficiente din punct de vedere energetic pot fi mai scumpe pe piață, acestea sunt mai puțin costisitoare pe termen lung datorită duratei de viață mai lungi și a consumului eficient de energie.

3. Prizele inteligente sunt o opțiune inteligentă

Încărcăturile fantomă, sau electricitatea pe care electronicele o folosesc atunci când sunt în standby sau oprite, reprezintă o sursă semnificativă de risipă de energie. Se estimează că 75% până la 70% din energia electrică utilizată pentru alimentarea electronicelor de uz casnic este consumată atunci când acestea sunt oprite. Acest lucru poate duce la un cost de până la 200 USD pe an. Prizele de alimentare avansate (cunoscute și sub denumirea de benzi de alimentare inteligente) elimină problema încărcărilor fantomă. Ele opresc alimentarea electronicelor atunci când nu sunt folosite. Prizele inteligente pot fi programate să se oprească la un moment specific, după o perioadă de inactivitate sau în funcție de starea unui dispozitiv principal.

4. Instalați un termostat inteligent sau programabil

Termostatele programabile pot fi programate pentru a opri încălzirea sau răcirea atunci când dormiți sau plecați. Un termostat programabil poate fi instalat pentru a reduce consumul de energie și pierderile de căldură fără a fi nevoie să vă modernizați sistemul HVAC.

Un termostat programabil vă va economisi în medie 180 USD în fiecare an. Există multe modele de termostate programabile care pot fi ajustate la programul săptămânii tale. Termostatele programabile au, de asemenea, indicatori care vă spun când sistemul dvs. HVAC trebuie înlocuit sau reparat. Acest lucru va îmbunătăți eficiența sistemului dumneavoastră de încălzire/răcire.

5. Cumpărați aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic

Electrocasnicele reprezintă aproximativ 13% din consumul de energie al gospodăriei. Ar trebui să luați în considerare două lucruri atunci când cumpărați aparate: prețul inițial de achiziție, precum și costurile anuale de funcționare. În timp ce aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic pot avea costuri inițiale mai mari, costurile lor de operare sunt de obicei cu 9-25% mai mici decât modelele tradiționale.

Când cumpărați un aparat care este eficient din punct de vedere energetic, asigurați-vă că căutați aparate cu certificare ENERGY STAR. Această etichetă federală garantează că aparatul dumneavoastră va folosi mai puțină energie atunci când este utilizat decât modelele standard. Aparatul va avea diferite economii de energie. Mașinile de spălat rufe certificate ENERGY STAR, de exemplu, folosesc cu 25% mai puțină energie și cu 45% mai multă apă decât cele obișnuite. Frigiderele ENERGY STAR, în schimb, folosesc doar 9%.

6. Reduceți cheltuielile cu încălzirea apei

Consumul total de energie este foarte afectat de încălzirea apei. Există trei moduri de a reduce costurile pentru încălzirea apei. Puteți folosi mai puțină apă caldă, puteți coborî termostatul încălzitorului de apă sau puteți izola încălzitorul de apă și cei 6 metri de conducte de apă rece și caldă.

Ar trebui să luați în considerare două lucruri atunci când înlocuiți încălzitorul de apă. Tipul de încălzitor de apă de care aveți nevoie și combustibilul pe care îl va arde. Încălzitoarele de apă fără rezervor, de exemplu, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât încălzitoarele convenționale de apă cu acumulare, dar nu sunt potrivite pentru familiile numeroase, deoarece nu pot face față mai multor utilizări simultane de apă caldă. Încălzitoarele de apă eficiente pot fi cu până la 8% până la 300% mai eficiente decât încălzitoarele convenționale.

7. Ferestre eficiente energetic

Ferestrele pot fi o sursă semnificativă de risipă de energie, reprezentând între 10 și 25% din factura de încălzire. Puteți înlocui ferestrele cu un singur geam cu produse cu geam dublu pentru a preveni pierderile de căldură.

Ferestrele umplute cu gaz cu acoperiri cu emisii reduse sunt o modalitate excelentă de a reduce costurile de încălzire în zonele mai reci. Ferestrele interioare și exterioare pot reduce pierderile de căldură cu până la 10-20 la sută. Ferestrele de furtună sunt deosebit de importante dacă locuiți într-o zonă care se confruntă cu evenimente meteorologice extreme frecvente.

Câștigul de căldură prin ferestre poate fi o problemă în climatele mai calde. Ferestrele cu emisii scăzute au capacitatea de a reduce pierderile de căldură și de a reflecta mai multă lumină, ceea ce poate ajuta la reducerea transferului de căldură în casa dvs. În funcție de locul în care locuiți, Windows ENERGY STAR vă poate ajuta să economisiți 20-95 USD pe an la facturile de utilități. Izolație suplimentară poate fi adăugată folosind umbrele ferestrelor, obloane și ecrane pentru a vă ține casa de elementele exterioare. Acest lucru vă va ajuta să economisiți și mai multă energie.

8. Sistemul dvs. HVAC ar trebui să fie actualizat

Un sistem HVAC este alcătuit din echipamente de încălzire, ventilație și aer condiționat. Doar încălzirea reprezintă peste 40% din totalul consumului de energie din casă. Deoarece casele din nord sunt supuse unor temperaturi mai scăzute pe tot parcursul anului, cuptoarele cu gaz ENERGY STAR au specificații diferite pentru jumătățile de nord și de sud ale Statelor Unite.

Faceți upgrade la „S.U.A.” Certificare ENERGY STAR Trecerea la un „S.U.A.” Certificatul ENERGY STAR vă poate ajuta să economisiți până la 12% la facturile de încălzire, ceea ce reprezintă o medie de 36 USD pe an. Cuptoarele ENERGY STAR situate în partea de nord a Statelor Unite sunt marcate cu sigla standard ENERGY STAR. Sunt cu până la 16% mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât modelele de bază. Economiile medii la factura de încălzire în nordul SUA sunt de 94 USD anual.

Pe de altă parte, aerul condiționat nu contribuie major la facturile tale de energie. Reprezintă doar șase procente din consumul total de energie. Unitățile centrale de curent alternativ ENERGY STAR sunt de opt ori mai eficiente decât modelele tradiționale. Aparatele de aer condiționat sunt adesea integrate cu sistemele de încălzire. Aceasta înseamnă că trebuie să achiziționați atât cuptorul, cât și aparatul de aer condiționat împreună, pentru ca aparatul să funcționeze la cea mai înaltă eficiență energetică.

Vă puteți crește eficiența energetică prin modernizarea componentei de ventilație a sistemului dvs. HVAC. Sistemul de ventilație este alcătuit dintr-o rețea de conducte care distribuie aerul cald și rece în întreaga casă. Energia pierdută din aceste conducte vă poate costa sute de dolari în costuri anuale de răcire și încălzire. Costurile dvs. de încălzire și răcire pot fi reduse cu până la 20% prin izolarea și întreținerea corespunzătoare a sistemului dumneavoastră de ventilație.

9. Climatizează-ți casa

Climatizarea este o modalitate excelentă de a reduce costurile de răcire și încălzire. Gurile de ventilație, ferestrele, ușile și ușile sunt cele mai comune locuri pentru scurgerile de aer în casa dvs. Ar trebui să vă asigurați că pereții nu sunt crăpați sau deschiși între orificii de ventilație, ferestre, uși și perete.

Calafatul poate fi folosit pentru a sigila scurgerile de aer dintre obiectele staționare, cum ar fi rama ferestrei și peretele. Decaparea poate fi folosită pentru a sigila fisurile dintre obiectele în mișcare, cum ar fi ferestre sau uși operabile. Decaparea sau calafătul pot fi folosite pentru a sigila fisurile dintre obiectele în mișcare. De obicei, ei returnează o rentabilitate a investiției într-un an. De asemenea, puteți avea scurgeri de aer prin tavan, perete și podea de la cablurile electrice, instalațiile sanitare, conductele sau conductele.

Cel mai adesea, aerul se scurge din casa ta prin mici deschideri din pod. Aerul cald poate ieși din deschiderile mici prin corpuri de iluminat, conducte sau trape de mansardă. Aceste mici deschideri, care sunt cauzate de căldura care curge din zonele mai calde către cele mai reci, vă pot crește factura la încălzire. Ar trebui să vă izolați complet casa pentru a beneficia de beneficiile intemperiilor.

10. Izolează-ți casa

Izolația este o parte esențială a scăderii facturilor la utilități, reținând căldura iarna și ținând-o afară în timpul verii. În funcție de locul în care locuiți, valoarea R (sau rezistența la căldură) pentru izolație va varia. Valoarea R recomandată pentru izolație în climă mai caldă este mai mică decât cea a clădirilor din nord-est.

Dimensiunea casei tale va determina cantitatea de izolație de care ai nevoie. Ar trebui să adăugați izolație spațiului de acces, pod, pereți și podele. Puteți folosi Instrumentul de economisire a energiei la domiciliu pentru a obține recomandări bazate pe specificațiile casei dvs. sau puteți găsi recomandări generale pe pagina web a Departamentului de Energie despre izolație.

11. Folosiți apă rece pentru a vă spăla hainele

Majoritatea americanilor consideră că spălatul rufelor este o treabă de bază care face parte din rutina lor săptămânală. Spălarea rufelor este o sarcină care necesită timp, mai ales când folosești apă caldă. De fapt, crește valoarea proprietății tale. Exista multe beneficii mari ale conservarii energiei, indiferent de motivatia ta. Puteți începe să culegeți beneficiile unui stil de viață eficient din punct de vedere energetic, făcând pași mici.

12. Înlocuiți-vă filtrele de aer

Filtrele sunt folosite de multe dispozitive din casa dvs., inclusiv de sistemul dvs. HVAC. Multe sisteme au memento-uri pe afișaj pentru a schimba frecvent filtrele. Acest lucru vă va economisi bani și va preveni reparațiile costisitoare ale aparatului dumneavoastră de aer condiționat. Potrivit Departamentului de Energie, înlocuirea filtrelor murdare la fiecare câteva luni poate ajuta la reducerea consumului de energie al gospodăriei cu până la 15%. Filtrele curate sunt mai eficiente și provoacă mai puțină tensiune sistemului dumneavoastră.

13. În loc să folosiți aragazul, folosiți cuptorul cu microunde

Reîncălzirea alimentelor este o treabă casnică esențială, care poate fi, de asemenea, consumatoare de energie. O sobă poate păstra mai bine gustul alimentelor, în funcție de preferințele tale. Un cuptor cu microunde este mai eficient decât un aragaz, indiferent de preferințele dvs. de gust. Sobele sunt predispuse să piardă energie din cauza naturii lor. În timp ce un cuptor cu microunde utilizează multă energie electrică, consumă doar rafale scurte pentru perioade foarte mici de timp.

14. Lumina naturală este cea mai bună

Iluminatul este o sursă majoră de costuri de energie. Utilizarea luminii solare pentru a reduce consumul de energie este o modalitate intuitivă. Cel mai bine este să aveți ferestre orientate spre nord sau spre sud, mai degrabă decât spre est și vest. Acest lucru va permite o lumină pronunțată care produce căldură și o lumină de iarnă mai puțin aspră. Deși permit lumina directă a soarelui dinspre est și vest, nu lasă nici căldura să intre.

15. Ar trebui să te îmbraci corespunzător atât pentru temperaturile din interior, cât și din exterior

Poate părea evident că ar trebui să vă grupați când este frig afară, dar poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire. Sistemul dvs. de încălzire nu va funcționa la fel de greu dacă vă mențineți cald în interior. Acest lucru vă va permite să economisiți bani în timp ce utilizați mai puțină energie.

Cum să economisești energie la tine acasă iarna

  • Vă puteți ajusta comportamentul pentru a reduce căldura iarna
  • Pentru a elimina risipa de încălzire, instalați un termostat programabil
  • Puteți reduce cantitatea de energie folosită pentru încălzirea apei
  • Asigurați-vă că ferestrele păstrează căldura înăuntru.
  • Pentru a îndeplini standardele ENERGY STAR, actualizați sistemul dvs. HVAC
  • Pentru a reduce risipa de încălzire, încălziți-vă și izolați-vă casa.
  • Pentru a reduce costurile de încălzire, îmbracă-te călduros în casa ta

Cum să economisești energie la tine acasă vara

  • Aerul condiționat poate fi mai puțin eficient dacă vă schimbați comportamentul
  • Un termostat programabil va regla temperatura casei tale.
  • Pentru a reține aerul condiționat, instalați ferestre
  • Pentru a preveni scăparea aerului rece, asigurați-vă că vă izolați corect casa
  • Pentru a reduce consumul de energie în lunile mai calde, asigurați-vă că
  • înlocuiți frecvent filtrele de aer

De ce să nu economisiți energia?

Este benefic și important să economisiți energia din mai multe motive. Măsurile simple de economisire a energiei vă pot ajuta să economisiți bani, să protejați mediul și să creșteți valoarea proprietății dumneavoastră. Exista multe beneficii mari ale conservarii energiei, indiferent de motivatia ta. Puteți începe să culegeți beneficiile unui stil de viață eficient din punct de vedere energetic, făcând pași mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus