12 sfaturi pentru economisirea energiei pentru casa ta

Te-ai întrebat vreodată cât de mici schimbări faci în casa ta pot avea un impact imens asupra mediului.

Există multe sfaturi pentru conservarea energiei acasă. Acestea pot fi mici schimbări în viața de zi cu zi sau investiții mari care vă vor ajuta la reducerea facturilor la energie. Care sunt câteva modalități simple de a reduce consumul de energie al casei tale?

Acest articol s-a bazat pe opiniile a 20 de entuziaști verzi. Ei împărtășesc sfaturi și opinii incredibile despre un stil de viață durabil, consumând mai puțină energie și îndreptându-se către energie regenerabilă.

Am cerut sfaturi și păreri a 20 de experți din nișa Energiei curate despre cum ne pot ajuta să economisim energie acasă.

Iată ce au pentru tine despre a-ți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic.

Cum să economisești energie acasă

1. Când părăsiți o cameră, stingeți luminile

Este un obicei bun să stabiliți și să încurajați: Asigurați-vă că stingeți toate luminile când părăsiți o cameră. Îți poți reaminti să faci asta până când devine un obicei. Această sarcină simplă vă poate ajuta să economisiți cantități semnificative de energie electrică în fiecare lună.

2. Folosiți lumini LED

Luminile LED inteligente devin din ce în ce mai populare în case, deoarece sunt elegante și rentabile, precum și mult mai eficiente decât becurile cu halogen tradiționale.

3. Trecerea la aparate mai eficiente

Frigiderele și uscătorul sunt cele mai consumatoare de energie electrocasnice. Înlocuirea acestora cu modele mai eficiente poate reduce consumul de energie electrică cu până la jumătate și scădea facturile la electricitate. O altă modalitate de a reduce consumul de energie electrică este instalarea pompelor de căldură. Este o idee bună să înlocuiți aparatele la fiecare doi ani, astfel încât acestea să fie mai puțin dependente de electricitate.

4. Deconectați dispozitivele

Este important să deconectați dispozitivele care nu sunt utilizate. Nu lăsați dispozitivele deconectate. Acest lucru vă va economisi bani și va ajuta mediul înconjurător.

5. Reduceți consumul de apă

Puteți reduce consumul de apă făcând un duș rapid, gătind cu cantitatea potrivită de apă și închideți robinetele de apă atunci când nu le folosiți.

6. Coborâți termostatul

Țineți termostatul la aproximativ 17 grade. Acest lucru poate face o diferență uriașă în economisirea de energie și vă poate ajuta să economisiți bani. Un termostat inteligent, programabil este și mai bun.

7. Dispozitivele automate inteligente sunt o opțiune excelentă

Chiar dacă uitați, dispozitivele automate inteligente vă pot reduce facturile la energie. Sistemele inteligente de automatizare pot detecta când nu utilizați dispozitivul și pot opri sursa de alimentare.

8. Folosiți ușă cu geam dublu

Ferestrele și ușile cu geam termopan sunt alegerea perfectă pentru casele moderne. Acestea pot reduce emisiile de gaze cu efect de seră de la încălzire și răcire, reducând astfel amprenta de carbon și scăzând facturile la energie.

9. Gatiti fara capac

Aceasta este o modalitate simplă de a reduce consumul de energie. Folosind capacul pentru a găti, puteți reduce semnificativ timpul de gătire și consumul de apă.

10. Contoare inteligente

Contoarele inteligente sunt o modalitate excelentă de a monitoriza câtă energie folosiți. Acest lucru vă va permite să urmăriți unde puteți reduce și ceea ce consumați.

11. Spălare la temperatură scăzută

Vei economisi multă apă spălând hainele la o temperatură mai scăzută.

12. Dispozitive alimentate cu energie solară

Acum puteți găsi un model alimentat cu energie solară pentru aproape orice dispozitiv electronic pe care îl aveți în casă. Puteți face mici modificări și puteți utiliza mai multe electronice alimentate cu energie solară pentru a economisi bani la întreținere și înlocuire.

Panouri solare

Cea mai utilizată sursă de energie alternativă pentru locuințe sunt panourile solare. Panourile solare pot fi folosite pentru a vă alimenta casa dacă sunteți în căutarea unei creșteri a eficienței energetice. S-au făcut multe progrese în tehnologia solară fotovoltaică. Sunt disponibile stimulente fiscale pentru a ajuta proprietarii de case.

Costul investițiilor în solar fotovoltaic a scăzut la jumătate în ultimul deceniu. Mulți oameni se gândesc acum să instaleze panouri solare pe acoperișurile lor pentru a-și genera propria energie electrică regenerabilă.

Turbină eoliană

Locația în care locuiți va determina modul în care turbinele eoliene pot fi utilizate pentru a genera energie electrică. Pentru cei care locuiesc în zone cu viteze mari ale vântului, instalarea de turbine eoliene mici acasă poate fi o alegere excelentă ecologică.

Energie geotermală

Energia geotermală este o modalitate eficientă de a investi în eficiența energetică. Pompa de căldură cu sursă de sol oferă încălzire și răcire constantă în întreaga casă și este durabilă și eficientă.

Utilizarea redusă a poluanților și a GES

Eficiența energetică este o modalitate de a folosi mai puțină energie, ceea ce înseamnă, la rândul său, mai puțină generare de energie electrică. Aceasta înseamnă că emiteți mai puțin CO2 și alți poluanți. Indiferent ce face proprietarul pentru a-și eficientiza casa, orice reducere a consumului de energie reduce direct emisiile de carbon legate de energie. Acest lucru se traduce printr-o scădere a gazelor cu efect de seră care sunt eliberate în atmosfera noastră și o îmbunătățire generală a sănătății umane.

Cum să îmbunătățiți ratingul energetic al casei dvs

Casele eficiente din punct de vedere energetic sunt mai avantajoase pentru oameni, deoarece au costuri mai mici pentru încălzire și electricitate, rămân mai confortabile în timpul întreruperilor de curent neplanificate, cresc valoarea de revânzare a casei și oferă beneficii pentru sănătatea generală. Aceste case nu sunt benefice numai pentru proprietarii lor, ci și pentru mediu. Casele eficiente din punct de vedere energetic pot ajuta sistemul energetic consumând mai puțină energie electrică în perioadele de penurie și furnizând-o atunci când este nevoie.
Reduceți dependența de rețea pentru energie

Pentru a vedea unde vă puteți reduce consumul și pentru a vă îmbunătăți scorul energetic, obțineți o evaluare energetică pentru casa dvs. Există multe modalități de a economisi energie și de a folosi mai puțin din rețea.
Geamul dublu este o modalitate modernă și eficientă de a înlocui ferestrele

De asemenea, vă puteți crește scorul investind în uși sau ferestre cu geam dublu, care sunt mai moderne, mai eficiente și mai durabile.

Amenajare inteligentă energetică

Designul inteligent de amenajare a teritoriului nu numai că va crește eficiența energetică a casei dvs. în încălzire și răcire, dar va adăuga și frumusețe și valoare casei dvs.

Izolarea peretelui

Izolarea mansardelor și a pereților vă poate ajuta să vă reduceți facturile la energie și chiar să vă reduceți consumul. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele mai vechi care nu au fost construite într-un mod eficient. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă crește scorul și de a vă face casa mai eficientă din punct de vedere energetic.

Dispozitive inteligente

Cumpărătorii moderni de case caută case inteligente care să le simplifice viața și să le reducă amprenta de carbon. Dispozitivele inteligente pot detecta când este utilizată alimentarea și o vor opri când nu sunt folosite. Deși oamenii pot uita, nu uită, iar dispozitivele inteligente sunt un plus grozav pentru orice casă. Casele inteligente vor crește în valoare și vor crește cererea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus