Idei de proiectare eficiente din punct de vedere energetic și care merită investiția

Ce sumă plătiți lunar pentru facturile de utilități? Da, știm că ne dăm cu piciorul în fund. Există multe opțiuni disponibile pentru a reduce costurile cu energia, în funcție de bugetul dvs. Acestea includ hackuri minore sau renovări majore. În loc să cheltuiți bani pe companii de utilități, luați în considerare opțiunile de reducere a costurilor lunare cu energie pe care le vom discuta în acest articol.

Eficiența energetică este un termen care se referă la câte moduri putem obține același beneficiu (iluminare, încălzire, mișcare etc.). folosind mai puțină energie. Acest domeniu include mașini eficiente, becuri cu economie de energie, practici industriale îmbunătățite și o mai bună izolare a locuințelor, printre alte tehnologii. Eficiența energetică este extrem de profitabilă pentru că economisește bani și, de asemenea, te face mai mulți bani. O mașină de spălat vase sau o mașină de spălat care este mai eficientă folosește mai puțină apă.

Confortul este adesea rezultatul eficienței. O casă bine izolată va fi, de exemplu, mai confortabilă iarna și mai răcoroasă vara. Eficiența este „mai bună cu mai puțin”. Puteți face lucruri simple, cum ar fi o mai bună izolare. Aceste exemple vă vor ajuta să economisiți bani și energie. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă limitați la doar unul dintre acești pași. Cele mai mari economii nu vor fi realizate dacă luați doar una din zece. Regândirea întregii case este cea mai bună modalitate de a face economii reale. În mod surprinzător, acest lucru vă va reduce consumul de energie de până la 4-10 ori. Nu vă sugerăm să vă schimbați întregul spațiu de locuit.

1. Instalarea unui acoperiș rece

Acoperișurile reci au două straturi. Stratul de aer este în contact direct cu spațiul de aer exterior. Caracteristicile lor sunt aceleași ca ale aerului exterior. Acoperișurile calde au un strat de aer care este separat de exterior. Acoperișurile reci cu două straturi cu acoperișuri înalte sunt mai frecvente. Acoperișurile răcoroase ajută la abaterea razelor solare și la scăderea temperaturii, ceea ce la rândul său scade temperatura casei. Anumite materiale sunt necesare pentru un acoperiș rece.

Există aproximativ 3.000 de materiale listate de firme specializate care se conformează reglementărilor europene. Aceasta include șindrilă și metal bituminos. Există multe beneficii în acest sens: reduce consumul de energie cu 15%, reduce emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea aerului, răcește o casă fără a fi nevoie de aer condiționat și scade emisiile de carbon. Deși poate părea mai scump la început, va merita până la urmă. Ajută la scăderea facturii la electricitate în timpul verii și reglează temperatura din interiorul locuinței.

2. Se pot adăuga luminatoare

Luminatoarele și multe alte opțiuni pot crește eficiența casei dvs. prin îmbunătățirea încălzirii, iluminatului și ventilației. Poate fi dificil să instalați un luminator în funcție de modul în care este proiectată casa. Înainte de a tăia o secțiune de tavan sau de a adăuga o fereastră, consultați un profesionist. Experții sugerează că luminatoarele nu depășesc 5% din suprafața cu mai multe ferestre sau 15% pentru o cameră cu doar una sau două ferestre.

3. Accesorii pentru ferestre

Deși accesoriile sunt adesea folosite în scopuri decorative, ele pot reduce și consumul de energie al casei tale. Puteți folosi accesorii în funcție de tipul de fereastră pe care o aveți pentru a reduce pierderile de aer, a păstra răcirea sau a încălzi locuința. De asemenea, vă va economisi bani la încălzire în zilele caniculare. Jaluzelele, jaluzelele și jaluzelele sunt toate opțiuni. Ar trebui să luați în considerare tratamente de șoc pentru a maximiza economiile de energie. Folosiți obloane sau jaluzele pe o fereastră. Acest truc funcționează mai bine pentru a păstra căldura și aerul în interior. Jaluzelele și draperiile sunt o opțiune dacă acest lucru pare copleșitor.

4. Renovari majore in bucatarie si baie

Cea mai mare parte a energiei este folosită de aparatele și corpurile de iluminat din bucătărie și baie. Aceste camere sunt cele mai folosite in casa ta, asa ca este important sa ai grija de ele.

Optimizarea eficienței energetice a acestora. Înlocuiți aparatele de bucătărie cu opțiuni mai costisitoare, dar mai accesibile, dacă aveți buget. Știați că 15% din factura dvs. de energie electrică este atribuită iluminatului cu becuri tradiționale? CFL (lumină fluorescentă compactă) și LED-urile sunt opțiuni mai bune. CFL-urile sunt de 5 ori mai eficiente decât becurile incandescente, produc aceeași lumină, durează de 4 ori mai mult și pot fi de până la 20 de ori mai costisitoare. Puteți personaliza modul de iluminare.

Utilizarea inteligentă a spoturilor și a lămpilor direcționale vă poate economisi până la 50% din facturile de energie. De asemenea, pot îmbunătăți calitatea luminii din casa dvs. Când nu este folosit, stingeți luminile și opriți aparatele electrice. Cele mai bune sunt aparatele cu consum redus de energie și aparatele de uz casnic. Cumpărați modelul cu cea mai scăzută energie dacă doriți să cumpărați o mașină de spălat sau alte articole electrice. Deși poate fi mai scump, vei ajunge să plătești mai puțin pentru electricitate. Puteți căuta etichete Energy Star sau alte etichete care indică un consum redus de energie în electronice și electrocasnice. Un frigider eficient din punct de vedere energetic poate consuma de 10 ori mai puțină energie electrică decât un frigider obișnuit.

5. Inspectați izolația din casă

Pentru a menține temperatura pe tot parcursul anului, izolarea adecvată (încălzire, ventilație și răcire) este vitală. Ar trebui să luați imediat măsuri dacă izolația peretelui sau a mansardei nu este adecvată, lipsește complet sau are găuri. Există multe tipuri de izolație. Aerul cald poate scăpa iarna, iar aerul rece vara. Acest lucru poate face ca clădirile să piardă multă energie. Furnizorul dvs. de energie electrică sau de gaz ar trebui să efectueze o inspecție a scurgerilor la apartamentul sau casa dvs. și să vă recomande să urmați recomandările acestora. Izolați toate ușile, ferestrele și tavanele.

Podurile neizolate pot provoca o pierdere de până la o treime din căldura dintr-o casă. De asemenea, curenții de aer pot pătrunde prin golurile din praguri sau pardoseli și pot permite aerului cald și rece să iasă. Astuparea acestor găuri va opri această pierdere de energie. Geamul dublu reduce pierderile de căldură prin ferestre la jumătate. Nu uitați să închideți perdelele noaptea. Când nu utilizați sistemul de ventilație al băii, opriți-l. Dacă este lăsat pornit, acest sistem poate încălzi o casă. Este important să întreținem echipamentul. Menținerea unităților dvs. de încălzire și răcire în stare optimă le va permite să funcționeze mai eficient și să reducă consumul de combustibil. Experții dumneavoastră în întreținere vă vor recomanda să curățați sau să înlocuiți filtrele aparatului de aer condiționat.

6. Instalați podele noi

Podelele prost izolate pot provoca pierderi de căldură de până la 15%. Un test simplu, cum ar fi atingerea podelei cu piciorul gol într-o zi rece de iarnă, vă va spune dacă are nevoie de o izolare mai bună. Există o varietate de opțiuni de eficiență termică disponibile, inclusiv polistiren extrudat și sticlă minerală, vată bazaltică cu densitate mare sau șapă termoizolantă care conține mărgele de polistiren. Aceste soluții pot fi adaptate pentru a satisface nevoile oricărui client, indiferent de bugetul acestuia. În timp ce izolația termică este o investiție importantă într-o pardoseală, trebuie luat în considerare și cât de eficientă energetic va aduce podeaua prin scăderea prețurilor la energie cu 15-20%. In 3-5 ani, investitia este amortizata integral. Beneficiile confortului termic sporit, costuri mai mici de întreținere și o mai bună izolare fonică se simt imediat. De exemplu, covoarele și covoarele țin iarna mai caldă decât covoarele.

7. Peisaje verzi care economisesc energie

Peisajele inteligente vă pot ajuta să economisiți energie. Plantand copaci de-a lungul laturilor casei tale care primesc mai multa lumina solara, poti reduce costurile de racire vara. Trebuie să vă asigurați că peisajul acestei zone este întreținut astfel încât să nu devină o problemă iarna. Designul peisajului ar trebui să fie inteligent. Plantele native sau indigene nu necesită multă întreținere. Dacă nu, factura la apă va crește. Deoarece sunt native din mediul lor, plantele indigene sunt adesea considerate ideale. Plantați numai acele plante care sunt bine adaptate la clima locală și condițiile de cultivare și care fac parte din ecosistem. Pentru că sunt mai ușor de lucrat cu ele, sunt bune pentru începători.

8. Ventilatoarele de tavan trebuie instalate

Ventilatoarele de tavan pot fi folosite ca izolație, ceea ce reduce facturile la utilități. Ventilatoarele de tavan necesită electricitate, dar sunt mult mai accesibile decât sistemele de răcire. Sunt mai puțin costisitoare și consumă aceeași energie ca un bec. Vara le puteți așeza astfel încât să împingă tot aerul cald și cald spre tavan. În timpul iernii, rotația poate fi inversată, astfel încât tot aerul rece care ajunge la tavan să aducă aer cald în camera ta. Acest lucru vă va permite să economisiți aproximativ 40% la utilizarea sistemului de răcire vara și 10% la costurile de încălzire iarna. Acest ventilator costă între 300 și 1000 de lei de instalat.

Iată și alte modalități de a vă economisi energia

Scoateți ștecherul din priză. Aceasta este o sarcină simplă pe care o puteți face. Opriți televizorul, computerul sau alt dispozitiv electronic atunci când nu este necesar. Închidere se referă la „totul închis”. Chiar și atunci când sunt în stand-by, televizorul, DVD playerul și computerul consumă între 10% și 60% din energie electrică. Aparatele electrocasnice în stand-by pot cauza aproape aceleași costuri de energie ca atunci când sunt pornite. Pentru a ușura pornirea și oprirea simultană a tuturor electrocasnicelor, utilizați un prelungitor care include un întrerupător pentru echipamentele de birou sau de acasă. Computerul ar trebui să fie oprit noaptea. Când nu este utilizat, deconectați orice alte dispozitive și încărcătoare de telefon. Aparatele electrocasnice de rezervă pot folosi până la 13% energie electrică casnică. Încărcătoarele care rămân în priză reprezintă până la jumătate din energia utilizată de telefoanele mobile. Credem că resursele energetice sunt infinite, așa că nu acordăm prea multă atenție la ceea ce risipim.
Iarna este un moment bun pentru a reduce căldura. Chiar ești obligat să porți tricouri sau maiouri tot anul? Pentru a economisi energie, reduceți temperatura sistemului de încălzire. Un pulover suplimentar poate fi mai eficient decât un pulover obișnuit și vă ajută să economisiți bani la facturile la încălzire.

Creșteți temperatura aparatului dvs. de aer condiționat. De asemenea, puteți regla temperatura aparatului de aer condiționat la o setare mai mare în timpul verii, folosind același principiu.

Apa trebuie flosită cu moderație. Sistemele publice de apă consumă multă energie pentru a filtra și a livra apă în case. Acest lucru poate ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Spălați economic. Spălați economic.
Pune rufele în aer liber să se usuce. Hainele pot fi uscate pe fire sau exterior. Acest lucru nu va folosi nicio energie. Pentru a reduce timpul de uscare, dacă nu aveți această opțiune, asigurați-vă că mașina de spălat vă centrifuge corect rufele.
Păstrați frigiderul la o temperatură rece.

Pentru ca frigiderul să funcționeze cât mai bine, mențineți-l la temperatura corectă. Nu lăsa ușile descuiate prea mult timp. De asemenea, asigurați-vă că ușa se încuie bine (garnitura ușii nu permite nimănui să intre). Acest lucru poate fi verificat punând o bucată de hârtie între frigider și ușă. Dacă hârtia nu este scoasă cu ușurință, va trebui să înlocuiți banda ușii sau să reglați ușa frigiderului.

Nu fierbeți mai multă apă de care aveți nevoie. Fierbeți doar apa pe care o folosiți când utilizați un ceainic. Veți putea fierbe apa mai repede și veți putea economisi energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus