Zece moduri de a-ți economisi apa

Factura lunară de apă poate părea o cheltuială majoră care rupe bugetele proprietarilor de case, dar apa este o resursă limitată. Mulți oameni din întreaga lume nu au apă potabilă curată. Cu toate acestea, risipa de apă este obișnuită în țări precum Statele Unite, unde robinetele sunt deschise 24/7.

Există multe moduri în care proprietarii de case pot conserva apa și pot fi mai conștienți de modul în care o folosesc. Aceste 10 sfaturi vă vor ajuta să economisiți apa, să reduceți risipa de apă și să vă reduceți facturile lunare la apă.
  • Nu spălați o mulțime de vase
  • Spălați doar o mulțime de rufe
  • Instalați capete de duș cu debit redus
  • Instalați robinete fără atingere
  • Fă un duș scurt
  • Instalați toalete cu debit redus
  • Nu folosiți toaleta ca un coș de gunoi gol
  • Alegeți electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic
  • Scapa de aspersoarele de gazon
  • Reparați scurgerile și picăturile
Spălați numai o mulțime de vase

Cel mai bine este să așteptați până când mașina de spălat vase este plină înainte de a porni mașina de spălat vase. Mai multe vase mici pot risipi apă și energie. Fii atent la fiecare ciclu.

Spălați numai încărcături complete de rufe

Multe mașini de spălat folosesc exact aceeași cantitate de apă pentru a spăla încărcăturile mici și încărcăturile mari. Spălarea unei cantități mici de rufe nu este o sarcină irosită. Puteți spăla o mulțime de haine doar cu mașina de spălat, la fel ca și mașina de spălat vase. O mașină de spălat cu încărcare superioară standard poate folosi 30 până la 45 de galoane de apă.

Instalați cabine de duș și robinete cu debit redus

Robinetele și capurile de duș care emit mai puțină apă sunt cu debit redus. Robinetele cu debit redus și capete de duș vor economisi apă. Capurile de duș cu debit redus pot folosi mai puțină apă de 2,5 galoane pe minut. De exemplu puteti face dus impreuna cu partenerul dumneavoastra de sex iar in momentul ala poti invata sa fii mai dragastos si pasional in relatia ta. Daca nu stii cum sa faci asta, poti vedea diverse filme pentru adulti pe pagina filme porno romanesti, multe video cu sex in dus vei gasi acolo gratis.

Instalați robinete fără atingere

Robinetele sunt fără atingere și se pornesc automat atunci când simt mișcarea. Aceste robinete vă asigură că apa nu vă scapă în timp ce vă spălați pe mâini sau pe dinți.

Un duș mai scurt

Capurile de duș cu debit redus folosesc mai puțină apă pe oră, dar vă puteți scurta dușurile pentru a reduce risipa de apă. Deși un duș fierbinte este relaxant, prea mult timp petrecut sub duș poate provoca risipa de apă și energie.
Instalați toalete cu debit redus

De fiecare dată când proprietarii de case aruncă toaleta, aceasta elimină literalmente apa în canalul de scurgere. Instalarea unei toalete cu debit redus va reduce cantitatea de apă care este risipită la fiecare spălare. Bob Vila susține că o toaletă cu debit redus folosește mai puțin de 1,5 galoane pe apă, în timp ce toaletele mai vechi folosesc până la șase galoane.

Nu folosiți toaleta ca un coș de gunoi

Saboții de toaletă pot duce la probleme la instalații sanitare și înfundari. Folosirea toaletei ca depozit de gunoi este, de asemenea, o risipă de apă. Chiar și toaletele cu debit redus pot arunca 1,5 galoane de apă. Toaletele mai vechi risipesc mai mult. Fiecare spălare trebuie luată în considerare

Alegeți aparate eficiente din punct de vedere energetic

Mașinile de spălat și mașinile de spălat vase care sunt eficiente din punct de vedere energetic ar putea folosi, de asemenea, mai puțină apă. ENERGY STAR explică modul în care mașinile de spălat vase eficiente din punct de vedere energetic ar putea ajuta proprietarii de case să economisească mii de galoane pe durata de viață a aparatului. ENERGY STAR notează că mașinile de spălat cu eficiență energetică folosesc cu o treime mai puțină apă decât modelele standard.

Scapa de aspersoarele de gazon

Unii proprietari își doresc un gazon verde luxuriant. Sistemele de sprinklere necesită mult mai multă apă. Unele state pot limita utilizarea aspersoarelor în timpul secetei. Proprietarii de case ar putea lua în considerare amenajarea peisagistică care este mai rezistentă la secetă în loc să-și ude gazonul. Pentru a minimiza risipa de apă, proprietarii de case ar trebui să-și ude gazonul dimineața.

Remediați scurgerile și driblingul

Proprietarii ar putea dori să verifice dacă există picături sau scurgeri dacă facturile de apă cresc brusc. Întreruperea instalațiilor sanitare poate duce la mai multe daune și la costuri mai mari pentru proprietarii de case. Scurgerile și picăturile pot duce, de asemenea, la risipa de apă. Puteți verifica scurgeri și picături inspectând țevile de sub chiuvete și alte zone.

Învățați-i pe copii obiceiuri de utilizare a apei

De asemenea, copiii pot învăța de la părinți cum să fie responsabili cu consumul de apă. Copiii trebuie învățați să închidă robinetul de apă în timp ce se spală pe mâini sau se spală pe dinți. Nivelul apei din cadă trebuie monitorizat de părinți. Nu este o piscină.

Deși copiilor le place să se joace în aspersoare, părinții ar trebui să fie conștienți de entuziasmul copilului lor. Părinții pot limita timpul petrecut utilizând aspersoare sau pot oferi alte opțiuni interesante pentru copiii lor în zilele caniculare.

Deși factura de apă poate să nu fie cea mai scumpă factură lunară de utilități, este totuși o resursă valoroasă și limitată. În timp ce conservarea apei poate fi necesară în unele zone, proprietarii de case pot alege să conserve apa pentru un stil de viață mai durabil. Este o alegere ecologică care poate ajuta la scăderea facturii lunare de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus