În curând, casele noastre vor genera propria energie electrică: cărămizile solare și țiglele solare sunt folosite pentru a construi case solare

  • Oricine poate deține acum o mini „centrală electrică”
  • Tiglele solare pentru acoperiș sunt atractive și vă pot asigura toate cerințele energetice
  • Construcție la nivelul următor: clădire cu cărămizi care produc energie electrică
  • Generatoare de energie care utilizează materiale de construcție „verzi”.
Societatea modernă se bucură de cea mai recentă tehnologie, inclusiv cele mai recente smartphone-uri, realitate virtuală și inteligență artificială. Inovația tehnologică nu oferă doar cele mai noi gadget-uri. În timp ce noua tehnologie este incitantă, adevărata frumusețe a tehnologiei de ultimă oră este capacitatea sa de a împinge industriile către schimbare și evoluție. Companiile își pot reduce amprenta asupra mediului în lumina schimbărilor climatice folosind progresele tehnologice în construcții sau producția de energie regenerabilă. Multe companii au luat decizia să devină ecologice. Există multe opțiuni disponibile, cum ar fi sursele de energie regenerabilă și materialele de construcție durabile.

Oricine poate deține acum o mini „centrală electrică”

Acesta nu este ceva ce numai companiile pot face. Oamenii cărora le pasă de mediu pot folosi soluții tehnologice de ultimă generație pentru a face casele mai durabile. Aceasta este o gândire inteligentă, dacă ne întrebați pe noi. S-ar putea să fii tentat să crezi că „devenirea verde” este doar o altă tendință tehnologică care necesită investiții uriașe. Nu numai că vă va reduce factura la electricitate, dar vă va permite și să vindeți excesul de energie electrică înapoi la rețea. De asemenea, puteți contribui la atenuarea schimbărilor climatice. Casa ta va fi în curând mai mult decât o casă. Va deveni o mini „centrală electrică”. Cum poți face asta?

Nu este atât de greu să transformi o casă într-o mașină generatoare de energie. De asemenea, este mai puțin stresant. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cele mai recente tendințe în designul casei sau dacă se potrivește. Este mai ușor ca niciodată să-ți faci casa mai durabilă. Soluțiile tehnologice de astăzi sunt la fel de atractive, pe atât de rentabile.

Tiglele solare pentru acoperiș sunt atractive și vă pot asigura toate cerințele energetice

Elon Musk, gigantul tehnologic, a introdus cu câteva luni în urmă noul sistem solar de acoperișuri Tesla. Include țigle solare care nu se pot deosebi practic de țiglele obișnuite și o baterie opțională Powerwall care stochează excesul de energie. Noile plăci solare sunt unice în multe privințe. Capacitatea lor de a capta energia solară nu este singurul lucru care iese în evidență. De asemenea, au un aspect rafinat și sunt durabile. Noul acoperiș solar al Tesla este descris de site-ul său ca un upgrade al casei tale și ca ceva care „completează arhitectura casei tale în timp ce transformă lumina soarelui în energie”. Există patru tipuri de țigle solare disponibile: țiglă de sticlă toscană (țiglă de sticlă ardezie), țiglă de sticlă texturată (țiglă de sticlă texturată) și țiglă de sticlă netedă (țiglă de sticlă ardezie). Îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine casei tale. Este important să ai o casă frumoasă. Dar nu vă faceți griji dacă investiția inițială pare puțin prea mare. Țiglele generatoare de energie nu trebuie folosite pe întregul acoperiș. Puteți acoperi o porțiune a acoperișului dvs. care este la umbră cu plăci obișnuite cu exact același design. Cerințele dvs. de energie vor determina dimensiunea suprafeței de țiglă solară de care aveți nevoie pentru a vă acoperi acoperișul. Prețul acoperișului dvs. va depinde de câte plăci generatoare de energie sunt instalate. Forbes raportează că o casă tipică americană ar cheltui 43.700 de dolari pentru a cumpăra 40% plăci solare. Aceasta înseamnă că 40% din acoperișul său poate produce energie. Se pare că 40% ar putea fi suficient pentru a furniza energie electrică suficientă pentru gospodărie.

Există câteva vești bune pentru cei care doresc să acopere acoperișuri mai mari cu țigle solare. Puteți genera mai multă energie electrică folosind mai multe plăci solare. Bateria Powerwall stochează surplusul de electricitate și transformă casa ta într-un sistem de stocare a energiei. În viitorul apropiat, acest lucru vă va permite să vindeți înapoi la rețea orice energie pe care nu o utilizați. Cea mai bună parte este că plăcile Tesla sunt durabile! Tigla solara este de trei ori mai rezistenta decat tigla obisnuita si greutatea jumatate. Nu sunt susceptibile la deteriorare precum betonul sau asfaltul. Acoperișul Solar este cel mai puternic acoperiș de pe piață. Sticla va fi acoperită pentru viața casei sau a infinitului. Așteptăm cu nerăbdare un generator de acasă de lungă durată și de încredere. Deși s-ar putea să nu fim capabili să reparăm toate daunele aduse mediului, putem face un efort pentru a minimiza impactul nostru și a permite mediului să se vindece singur.

Construcție la nivelul următor: clădire cu cărămizi care produc energie electrică

Oamenii de știință caută în mod constant modalități de a face materialele de construcție mai durabile și mai durabile. Solar Squared este o cărămidă care produce energie electrică. A fost creat de cercetătorii de la Universitatea din Exeter, specializați în fotovoltaică integrată în clădiri. Sunt o combinație perfectă de știință și artă. Aceste blocuri sunt realizate din elemente optice care direcționează lumina solară către panouri solare mici. De asemenea, pot colecta energie solară chiar și atunci când sunt amplasate vertical. Acesta este un mare avantaj pentru construirea în zone urbane dense.

Dr. Hasan Baig, un cercetător cu sediul la Institutul de Mediu și Sustenabilitate din Cornwall, estimează că clădirile folosesc 40% din toată energia electrică generată la nivel mondial. Cărămizile solare pot fi folosite pentru a face clădiri care produc singure toată energia electrică de care au nevoie. De asemenea, ar putea stoca excesul de energie în baterii și o pot folosi pentru a încărca mașinile electrice ale rezidenților. Acest lucru ar putea schimba modul în care ne gândim la durabilitate. Tapas Mallick este consilierul științific principal al Build Solar. El spune că încearcă să creeze tehnologii solare integrate, accesibile și eficiente, care au un impact minim asupra mediului. Iar invenția lor are un mare potențial ca material de construcție. Imaginați-vă școli, spitale și chiar hoteluri care ar putea genera propria energie electrică. Este exact ceea ce ne dorim!

Generatoare de energie care utilizează materiale de construcție „verzi”.

Construcția de astăzi este mai mult decât un design atractiv și confort. Aceste lucruri sunt importante, dar acoperișurile solare și pereții solari ne vor transforma casele în unități generatoare de energie. Acestea vor furniza energie din surse regenerabile din abundență. Acesta este un viitor în care toată lumea ar dori să trăiască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus