Întreaga cronologie Peaky Blinders – explicată

Lumea lui Peaky Blinders este nespus de cool. Piesa tematică este balada evocatoare de crimă a lui Nick Cave „Red Right Hand”. Povestea se îndreaptă apoi către familia criminală Shelby. Aventurile lor în Birmingham de după Primul Război Mondial nu au fost ușoare, dar arată grozav. Cillian Murphy folosește uneori spectacolul pentru a purta haine uimitoare de epocă și pentru a ploua focul iadului.

Scriitorii emisiunii nu o fac doar pentru uimire. Lucrurile se complică pe măsură ce spectacolul progresează și familiei Shelby primește mai multă putere. Birmingham a fost epicentrul agitației fasciste și al organizării de stânga. Peaky Blinders nu se teme să recunoască această complexitate. Îi place povestea sa despre capitaliști corupți și rezistență sângeroasă. Peaky Blinders devine mai complexă și mai profundă pe măsură ce averea familiei Shelby se schimbă și valurile trage cu mai multă fervoare. Există mulți sabotori, cârtițe și fanatici acolo, și toată lumea, de la criminali care caută putere și ofițerii legii, este gata să-i doboare pe Shelby. Această cronologie arată întreaga serie și ajută la dezlegarea acestei rețele de intrigi.

Primul Război Mondial

Familia Shelby a început ca o afacere de case de pariuri la scară mică și o bandă de stradă de romi, în cartierul Small Heath din Birmingham, în 1919. Frații Shelby au luptat în Primul Război Mondial pentru britanici chiar înainte de evenimentele acestui spectacol. Deși Arthur Shelby este mai în vârstă decât Tommy, este clar că Tommy este liderul bandei. De asemenea, era clar că Tommy a afișat calități de conducere similare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajungând rapid la gradul de sergent major.
Tommy și Arthur au săpat tuneluri sub liniile inamice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a planta explozibili. A fost o muncă extrem de periculoasă. Ar putea fi capturați de inamic sau pot muri din cauza prăbușirii tunelurilor. De asemenea, au luptat în bătălia de la Somme și în bătălia de la Verdun. Acestea au fost două dintre cele mai sângeroase conflicte de război. Ambii frați au PTSD. Tommy, totuși, pare să fie mai stabil.

După război, frații se întorc la Birmingham și preiau comanda Peaky Blinders de la Polly.

Un jaf care a mers prost

Tommy comandă să ridice unele bunuri care trec prin oraș de la Tommy, care stă în vârful lui Blinders. Cu toate acestea, Blinders tronează din greșeală containerul greșit și pot accesa un transport de arme de la Birmingham Small Arms Company. Winston Churchill îi ordonă lui Chester Campbell, un anchetator, să caute armele dispărute. Grace, un agent sub acoperire, este adusă și de Churchill pentru a-l ajuta să se infiltreze în familia lui Shelby.

Campbell rătăcește orbește prin Birmingham la sosirea sa și smulgerea lui Arthur Shelby de la credința că este liderul The Blinders, îl face puțin mai înflăcărat. Grace este, de asemenea, angajată ca barman la pub-ul familiei Shelby. Tommy și John Shelby discută cum să se ocupe de armele furate când Arthur se întoarce acasă cu vestea că Campbell pune întrebări. Tommy a acceptat inițial să dea armele poliției, dar s-a răzgândit în cele din urmă.

Grace observă acest lucru și ajunge la concluzia că Tommy îi conduce pe Shelby. Ea îi raportează inspectorului Campbell ceea ce a aflat.

Încheierea unei înțelegeri

Tommy Shelby este mai mult decât o victimă a federalilor. Tommy descoperă că este o țintă după o ceartă între Shelby și un alt criminal rom.

Soții Shelby par să se descurce bine, în ciuda amenințărilor cu crime de bande și poliție. Au organizat o cursă de cai și câștigă mare cu pariurile lor bine plasate. Ada, sora fraților, este și ea însărcinată. Acest lucru ar fi în mod normal un motiv de sărbătoare. Tatăl Adei este Freddie Thorne. Este un cunoscut organizator comunist și va aduce mai multă atenție operațiunii Shelby. Cursa de cai a fost, de asemenea, rezolvată fără permisiunea lui Billy Kimber, care este organizatorul cursei din Anglia.

Aici Tommy ne arată pentru prima dată capacitatea sa de a gândi cu trei pași înainte. Tommy îl întâlnește pe inspectorul Campbell și este de acord că va preda armele cu condiția ca legea să nu se opună planurilor lui Kimber. Pentru a îndulci înțelegerea, el îi oferă lui Freddie Thorne ca monedă de schimb pentru polițistul anticomunist. Tommy îl avertizează pe soțul surorii sale, deși Thorne este încă liber, că căsătoria lor nu va dura.

Infiltrat
Tommy este stresat și petrece mult timp la The Garrison Pub, apropiindu-se de Grace, noul său barman. Își dă repede seama că Grace este o fugară și că nu a mai fost niciodată barman. Pe măsură ce planurile lui sunt puse în mișcare, Grace devine mai familiar cu el și îi permite să experimenteze mai mult din afacerea în care este implicat.

IRA intră în imagine pentru a căuta armele BSA care au provocat tot acest haos. Se întâlnesc cu soții Shelby, dar nu sunt de acord.

E timpul să plecăm!

Tommy trebuie să se asigure că nu este împușcat de familia lui înainte de a-i lăsa pe Lees să intre în operațiunea lui Tommy. Odată, Lees sunt foarte aproape de a-l ucide pe liderul Peaky Blinders. Au lăsat o capcană cu grenadă de mână în mașina lui. Tommy salvează viața fratelui său și decide că este timpul să facă pace.

El încearcă să repare ruptura dintre cele două familii mai întâi apelând la sânge. El susține că este rudă cu Lees a mamei sale. Nu reușește să-și calmeze familia, așa că îi informează despre planul său de a ataca afacerea cu curse de cai a lui Billy Kimber. Fratele lui Tommy, John, se căsătorește cu Esme Lee, legând astfel familiile lor într-un mod pașnic.

Billy Kimber crede că sunt de partea lui și pune la cale prima operațiune legală de curse a familiei Shelby. Tommy este chestionat de mai mulți membri ai IRA la The Garrison Pub despre armele furate. El informează echipajul că le va vinde armele, apoi merge la inspectorul Campbell pentru a împărtăși vestea. Vrea să predea membrii IRA pentru a ține poliția departe de afacerile lui.

Tommy creează alianțe de duel în timpul primului sezon. El îl calmează pe Billy Kimber și dezvăluie comploturile Lees împotriva lui. Aceste planuri atent planificate pot dura ceva timp pentru a se derula și oricare dintre variabile ar putea provoca haos.

Dublu cruce

Grace informează poliția despre locația lui Freddie Thorne în această perioadă. În ciuda raportării ei la superiorii ei, ea se apropie din ce în ce mai mult de Tommy. Când împușcă și ucide un membru IRA care năvălește în Garrison Pub în căutarea să-i facă rău liderului Shelbys, ea devine în cele din urmă complice la acțiunile sale ilegale.

Munca de poliție a lui Grace aproape a dus la moartea lui Shelbys: Grace își informează comandanții despre planul lui Shelby de a prelua controlul operațiunii Kimber. Ea oferă și detalii despre data și ora. Ea demisionează după aceea. Kimber este informat de alunițele sale din forța de poliție că deține această informație. El decide să se confrunte cu Blinders la Small Heath.

Tommy o împușcă pe Kimber în piept. Tommy o lovește apoi pe Kimber în cap. Grace l-a trădat pe Tommy, dar ea este încă îndrăgostită de Tommy. Îl îndeamnă pe Tommy să meargă cu ea la Londra. Tommy îi trimite lui Grace o scrisoare în care îi spune că o va anunța în trei zile dacă pleacă din Birmingham. Inspectorul Campbell îl urmărește pe Grace în gara din Birmingham, când Grace pleacă înaintea lui Tommy. După ce l-a împușcat în picior, scoate o armă și o urmărește pe Grace.

Alt serial la fel ca acesta este si Clanul Soprano care poate fi urmarit pe divxfilmeonline.vip, descopera actiunea care te tine atent pe tot parcusul sezoanelor.

Prima Londra…

Două eșecuri majore pentru Blinders apar la începutul celui de-al doilea sezon. Garnizonul, pub-ul lor local este distrus, în timp ce familia Adei se întristează pentru pierderea lui Freddie. La scurt timp după, sosește IRA și îl presează pe Tommy într-o lovitură. Campbell află și își folosește influența pentru a-l forța pe Tommy să execute o altă lovitură pentru guvern. Nu toate sunt vești proaste. Tommy reușește să-l găsească pe Michael, copilul pierdut de mult al lui Polly și îl aduce acasă. Urmareste divx filme online gratis unde vei gasi multe filme si seriale gratis subtitrate in limba romana!

Operațiunea Shelby se extinde și în Londra. Ideea extinderii în noi teritorii poate cauza unele probleme, în special familiilor criminale Sabini. Îi vedem pe cei Shelby din adâncul lor pentru prima dată – familiile criminale din Londra au mai multă violență și sunt mai bine pregătite decât orice Peaky Blinders. Tommy, disperat după ajutor, se adresează lui Alfie Solomons, șeful unei alte familii criminale din Londra, în speranța de a forma o alianță. Alfie complotează cu soții Sabini pentru a-i răsturna pe Blinders, în ciuda reputației soților Shelby.

Arthur și John Shelby sunt închiși pentru uneltirile lor. Alife Solomons își dezvăluie în cele din urmă motivele și încearcă să-l stoarcă pe Shelbys. Abilitatea ingenioasă a lui Tommy de a menține totul în rotație este evidentă încă o dată: el îl amenință pe Solomons folosind un dispozitiv exploziv trucat și îl convinge pe gangster că va lua o parte în loc de întreaga afacere Shelby.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus