Încălzire solară și producție de energie

Energie solara

Ne putem asigura viitorul doar continuând să dezvoltăm și să implementăm sisteme energetice durabile. Ontario, Canada este lider în această mișcare cu stimulente financiare puternice pentru proprietarii de case care își produc propria energie.

Alte provincii par să fie în spatele curbei, oferind tarife scăzute artificial, fără un plan de răscumpărare net de contorizare. Acest lucru face ca producția de energie regenerabilă să fie o afacere neprofitabilă pentru proprietarii de case.

Cu toate acestea, sistemele de energie regenerabilă de acasă sunt curate și pot reduce dependența noastră de infrastructura energetică și, în consecință, emisiile.
Încălzire solară pasivă

Încălzirea solară pasivă se referă la ideea de a folosi designul și orientarea casei dvs. pentru a capta căldura direct de la soare. Nu necesită panouri, fire sau tuburi. De aceea se numește pasiv.

Puteți reduce costurile de încălzire având 60% din ferestre orientate spre sud și construindu-vă casa la 15 grade față de direcția est/vest.

O locuinta solara pasiva care are succes necesita plasarea materialelor cu absorbtie solara mare (caramida de piatra, ceramica etc.) direct in calea razelor solare. Culorile mai închise absorb mai multă căldură decât cele mai închise.

Ferestrele de înaltă calitate (feamuri triple, argon și E scăzut) pot permite creșterea căldurii reducând în același timp pierderile pe timp de noapte.

Umbrirea adecvată este esențială pentru o casă solară pasivă. Acest lucru este important deoarece costurile de încălzire pot fi reduse dacă nu aveți umbrire adecvată. Puteți realiza acest lucru prin instalarea de protuberanțe și copertine pentru acoperiș, nuanțe reflectorizante interioare sau copaci de foioase, care oferă umbră de vară, dar permit expunerea pe timp de iarnă.

Ferestrele ar trebui să fie poziționate astfel încât să fie complet umbrite până pe 21 iunie și 21 decembrie.

Primul gând pentru amenajarea casei: Acest lucru vă va ajuta să economisiți bani la încălzire și să vă îmbunătățiți calitatea vieții. Cu o casă luminoasă și însorită, o iarnă canadiană lungă se simte mai scurtă.
Contra: Aceste case se pot supraîncălzi dacă sunt proiectate prost. Acest sistem este greu de implementat și în casele existente.
Cost și durată de viață: va furniza căldură atâta timp cât dețineți casa dvs.

Incalzire solara termica si caldura solara a apei

Acesta este momentul în care panourile solare sunt folosite pentru a absorbi căldura dintr-un lichid (amestec de glicol, apă) și apoi redistribuie acea căldură în întreaga casă prin radiatoare sau căldură radiantă.

Poate asigura încălzire și apă caldă pentru 60% până la 90% din nevoile tale de iarnă. Este posibil să vă încălziți toată casa cu o casă solară pasivă.

Avantaje: Întreținere foarte scăzută, incontestabil verde. Le puteți combina pentru a vă încălzi casa și a preîncălzi apa caldă menajeră.
Contra. Sistemele pot fi scumpe la 7.000 USD. De asemenea, au o perioadă lungă de rambursare de 10 până la 15 ani. Cu toate acestea, ar trebui să ofere în continuare o economie netă. Va fi necesar un încălzitor convențional de apă și, eventual, un alt sistem de încălzire.
Preț și speranță de viață: prețul de 7.000 USD pentru rezervorul de subsol și panourile instalate ar reprezenta costul instalării acestora. De asemenea, va trebui luat în considerare sistemul dvs. de distribuție a căldurii (pardoseală radiantă sau calorifere). Deși estimările privind durata de viață variază, majoritatea producătorilor estimează că vă puteți aștepta să obțineți între 20 și 25 de ani de funcționare de la sistemul dumneavoastră.

Panouri solare fotovoltaice (PV).

Panourile solare fotovoltaice transformă razele soarelui în electricitate. Puteți avea sisteme suficient de mari pentru a asigura necesarul de energie al întregii case. Acestea pot fi fie stocate în baterii, fie reintroduse într-o rețea electrică.

Contorizarea netă este atunci când surplusul de energie este reintrodus în rețea și scos după cum este necesar. Primești o factură ajustată sau, și mai bine, un cec în funcție de suma pe care ai furnizat-o.

Soarele de la amiază este cel mai bun moment pentru a obține energie solară. Acesta este momentul în care majoritatea oamenilor nu sunt acasă. Serile cu puțină lumină solară sunt când vei consuma cel mai mult. Pentru a profita la maximum de puterea pe care o produceți, contorizarea netă elimină necesitatea folosirii bateriilor.

Panourile dvs. ar trebui să poată satisface consumul dvs. anual sau să-l depășească. Consultați programele provinciale care oferă planuri de răscumpărare. Dacă acoperișul dvs. este orientat spre sud, puteți economisi bani sau puteți câștiga mai mult în Ontario. Ontario cumpără energie înapoi la un preț care este mai mare decât rata de piață per kilowatt-oră de instalare.

Nanotehnologia este un domeniu promițător care va permite panourilor să fie mai mici, mai ușoare, mai eficiente, mai ieftine și mai rentabile.

Pro:
  • Energia curată este un mediu mai curat.
  • Poți câștiga bani cu panourile solare în funcție de locul în care locuiești.
  • O cotă de piață mai mare înseamnă că costurile vor continua să scadă, în timp ce progresele tehnologice o fac mai eficientă.
  • Panourile solare pot fi folosite și în zilele înnorate, dar funcționează mai puțin eficient.
  • Uneori sunt disponibile stimulente de la guvern, dar acestea par să se modifice rapid. Înainte de a lua orice decizie, este important să investigați problema.
Contra:
  • În timp ce panourile fotovoltaice sunt mai scumpe decât panourile solare termice la același preț, stimulentele și granturile pot ajuta.
  • Panourile fotovoltaice necesită o suprafață mare a acoperișului.
  • Liniile de acoperiș și orientarea spre casă nu sunt întotdeauna ușor de instalat, dar pot fi încă montate în afara casei dvs. pe stâlpi. Puteți achiziționa și sisteme de urmărire, dar acestea vă vor costa.
  • Durată de viață și cost: în timp ce majoritatea producătorilor oferă o garanție între 20 și 25 de ani, este posibil să obțineți o durată de viață mai lungă. Costul produsului dvs. va depinde de locul în care locuiți și de stimulentele guvernamentale. Vă puteți aștepta să plătiți cel puțin 20.000 USD, dar stimulentele fiscale ar putea reduce acest lucru în mod substanțial.

Sindrilă PV pentru acoperiș

Acestea sunt sisteme rare de panouri fotovoltaice și sunt mai mici decât panourile fotovoltaice tradiționale. Sunt mai puțin eficienți decât omologii lor mai mari, iar capacitatea de generare a energiei tinde să scadă după 10 ani.

Sindrila solară este făcută dintr-o peliculă subțire de celule solare și tind să fie mai puțin eficientă în lumina puternică a soarelui. Ele pot fi, de fapt, mai eficiente atunci când este înnorat și amurg sau zori.

Nu sunt la fel de accesibile de instalat și cumpărat ca panourile fotovoltaice convenționale.

Această opțiune este mai accesibilă pentru că nu este prea dificilă. Cu toate acestea, poate fi consumatoare de timp. Puteți economisi bani și puteți face cea mai mare parte a muncii singur.

Trebuie să găuriți o gaură sub fiecare panou și apoi să treceți un fir. Apoi te urci în pod pentru a uni toate firele. Ar putea dura o veșnicie, în funcție de sezon.

Deși este posibil să nu fie încă o forță dominantă pe piață, conceptul său are un potențial extraordinar. Pe măsură ce nanotehnologia îmbunătățește eficiența, este logic să se căsătorească acoperișurile cu generarea de energie solară în viitorul apropiat.

Apare un produs care promite să producă aceeași putere ca panourile fotovoltaice tradiționale și să se atașeze direct de fermele de acoperiș. Acest lucru elimină necesitatea folosirii materialelor de acoperiș sau a învelișului.

Acest lucru vă poate permite să economisiți bani pe acoperiș prin înlocuirea foilor și a acoperișului chiar înainte de a le conecta. Acest lucru ar putea însemna că atât panourile solare existente, cât și șindrila solară vor rămâne în urmă, dacă legendele sunt adevărate. Continuați să verificați pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus