Toate beneficiile energiei eoliene

Energia eoliană are un potențial enorm și este matură din punct de vedere tehnologic. Devine din ce în ce mai competitiv deoarece poate fi extins pe verticală și necesită puțină întreținere. Acest lucru îl face foarte atractiv.

Omenirea știe de milenii cât de importantă este energia eoliană pentru viața noastră de zi cu zi. Aceasta include totul, de la bărci cu pânze și mori de vânt. Am fost capabili de peste 100 de ani să transformăm mase mari de aer în energie electrică care poate fi utilizată direct la sursă sau transferată în altă locație sau moment. Energia eoliană are astăzi toate premisele pentru a fi lider în tranziția energetică globală și în trecerea către surse de energie verzi.

Multe dintre beneficiile energiei eoliene pot fi împărtășite cu alte surse regenerabile. Rolul său în combaterea schimbărilor climatice este primul. Energia eoliană poate fi utilizată pentru a reduce utilizarea combustibililor fosili și a reduce emisiile de dioxid de carbon și alte substanțe care modifică clima. Energia eoliană este, de asemenea, capabilă să contribuie la atingerea autosuficienței. Acesta poate fi un pas semnificativ către o creștere durabilă. Vântul este o sursă abundentă de energie, care este infinită și nesfârșită în timp. Este disponibil în majoritatea zonelor de pe suprafața Pământului.

Una dintre cele mai promițătoare caracteristici ale energiei eoliene este capacitatea sa de a fi utilizată cu energia solară. Cele două forme de energie pot coexista în aceeași instalație, dar au și multe caracteristici complementare.

Cu toate acestea, există unele elemente care fac energia eoliană diferită de alte surse regenerabile, cum ar fi energia geotermală, hidroelectrică și solară. Acestea sunt 10 puncte care arată cum energia eoliană poate fi a doua cea mai importantă sursă de energie verde la nivel mondial și pilonul unui viitor durabil în multe țări.

1. Vântul poate fi găsit aproape peste tot

Vântul este prezent peste tot pe Pământ. De asemenea, știm unde suflă cel mai des și mai puternic. Este o chestiune de disponibilitate. Deoarece este bine cunoscut locul în care vântul bate cel mai puternic, este posibil să instalați instalații eoliene pe baza cunoștințelor noastre extinse despre condițiile locale. Cu cât o regiune poate produce mai multă energie, cu atât investiția inițială este mai mică.

2. Energia eoliană este o opțiune excelentă pentru zonele îndepărtate.

Energia eoliană, la fel ca multe alte surse de energie regenerabilă, este, de asemenea, un beneficiu, deoarece poate fi utilizată folosind soluții de micro-rețea chiar și acolo unde nu există o linie electrică. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru zonele îndepărtate, deoarece vă permite să economisiți bani fără a construi infrastructură costisitoare. Vântul poate fi folosit la nivel global, spre deosebire de energia hidroelectrică sau geotermală. Excepție fac acele zone în care nu este benefic din punct de vedere economic să fie instalate turbine eoliene.

3. Vântul este constant pe termen mediu și lung

Dezavantajele energiei eoliene sunt adesea evidențiate de cei care subliniază vântul intermitent. La fel ca energia solară, vântul nu depinde de anumite ore sau de alternanța dintre zi și noapte. Cu toate acestea, are un ritm sezonier sau anual. Este o resursă energetică care, pe termen lung, oferă o mare garanție de regularitate. Cu toate acestea, se distinge și prin faptul că are mult mai multă variabilitate decât energia solară.

4. Eficiență excelentă de conversie

Deja, conversia energiei eoliene în energie electrică a obținut rezultate impresionante. Eficiența variază între 40% și 50%, foarte aproape de nivelul maxim teoretic, care conform legii lui Betz este de 59%.

5. Energia eoliană ocupă foarte puțin teren

Turbinele eoliene sunt mici și ușor de instalat pe sol. Lamele sunt extinse vertical, iar dimensiunea de la baza lor este aproape neglijabilă, mai ales în comparație cu instalația fotovoltaică. Acest lucru face ca energia eoliană să fie compatibilă cu alte utilizări ale terenului.

6. Are un impact minim asupra mediului

În timp ce aspectul vizual al energiei eoliene și poluarea sonoră scăzută de la rotația palelor turbinei este încă în curs de îmbunătățire, este important de reținut că impactul real de astăzi asupra mediului este foarte limitat. Energia eoliană este cea mai ecologică sursă de energie cu cel mai mic impact general asupra mediului. Acest lucru se datorează faptului că singurele emisii și utilizarea resurselor sunt limitate la producția, transportul și instalarea turbinei eoliene. În multe țări, certificările trebuie obținute înainte de începerea oricărei lucrări la un proiect de energie eoliană. Acest lucru este pentru a minimiza impactul asupra faunei și florei. Turbinele eoliene sunt instalate de obicei pe dealuri, munți sau pe mare. Cu toate acestea, dacă sunt așezate pe câmpuri sau înclinații ușoare, terenul poate fi folosit în continuare pentru a cultiva culturi sau a oferi pășuni pentru animale, fără a provoca nicio perturbare.

7. Energie verde care este cu adevărat economică

Energia eoliană este mult mai accesibilă decât alte surse de energie în ceea ce privește costurile de instalare și operare. Timpul de construcție poate fi de la două până la douăzeci și patru de luni, în funcție de dimensiunea și complexitatea plantei. Progresele tehnologice au făcut posibilă reducerea și mai mult a costurilor. Costul pe kilowatt-oră de energie produsă a scăzut la minimum. Datorită stimulentelor naționale care au contribuit la scăderea costului energiei eoliene și au făcut-o mai accesibilă, această tehnologie devine din ce în ce mai accesibilă.

8. Întreținerea este ușoară și rareori necesară

Este ușor să mențineți un parc eolian în funcțiune. Întreținerea este ușoară și accesibilă, cu excepția oricăror spargeri sau alte evenimente excepționale. Acestea devin din ce în ce mai rare datorită modelelor mai fiabile și sistemelor digitale de monitorizare care permit niveluri de performanță tot mai ridicate. Turnurile și turbinele pot funcționa mulți ani fără nicio intervenție. Cu mici ajustări, acestea pot dura chiar și mai mult de douăzeci de ani.

9. Circularitate mare în timpul fazei de sfârșit de viață

Plantele eoliene pot fi descrise aproape ca fiind reversibile. Este posibil să recuperezi aproape totul la sfârșitul vieții lor de muncă. Terenul pe care au fost amplasate poate fi readus la starea inițială. De asemenea, planta poate fi deconstruită, iar componentele sale pot fi reciclate ulterior. Modelul economiei circulare permite reutilizarea acelorași materii prime pentru realizarea unei fabrici de nouă generație.

10. Energia eoliană internă are multe oportunități

Energia eoliană are multe avantaje, chiar dacă este folosită la scară mai mică, de exemplu pentru o singură locuință. Sistemele de putere minieoliană și microeoliană de până la 200 de kilowați fiecare pot fi utilizate pentru a asigura cerințele energetice casnice ale unei case sau familie. Pentru a obține beneficiile fiecăruia, energia eoliană domestică ar trebui utilizată împreună cu alte surse verzi, cum ar fi solarul sau geotermal.

Perspectivele de viitor

Energia eoliană, în comparație cu alte surse de energie, este o tehnologie matură. Poate pentru că a fost folosit sub diferite forme de milenii. Încă îmbunătățim anumite aspecte ale funcționării acestei tehnologii, dar există unele lucruri la care trebuie să lucrăm. Se dezvoltă soluții pentru combaterea gheții acumulate pe paletele turbinei. Acest lucru poate reduce eficiența și crește uzura.

Un alt domeniu de inovație este modul de instalare a plantelor în armonie cu peisajul. Pentru viitor, va exista o creștere a interesului pentru centralele eoliene offshore plutitoare. Nu este susceptibil să provoace tulburări oamenilor sau peștilor. Acest lucru face ca energia eoliană să fie o tehnologie și mai bună pentru durabilitate și carbonizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus