Arctica devine din ce în ce mai fierbinte și mai verde

Arctica se schimbă și nu este în bine. Devine din ce în ce mai cald și mai verde în fiecare an. Cel mai recent raport NOAA Arctic a constatat că 2020 a fost un alt an de transformare.

Raportul afirmă că nivelul gheții mării a fost al doilea cel mai scăzut din istorie. În august, temperaturile au fost cu 1,3oC mai mari decât în ​​mod normal. Incendiile de vegetație sunt declanșate, calotele de gheață se topesc și alte constatări susțin o imagine similară.

Arctica se va schimba pe măsură ce lumea se va încălzi. Va avea un impact semnificativ asupra restului lumii.

Noua normalitate sau anormal de fierbinte?

Anul acesta este acum în compania anilor anormal de fierbinți ai arcticii. Siberia a fost afectată în special de temperaturile record pentru o perioadă lungă de timp. Și mai surprinzător, nu pădurile înghețate au fost incendiate de incendii zombie.

Dar aceasta este noua normă?

Temperaturile au crescut de două ori mai mult decât în ​​alte părți ale lumii în ultimul deceniu. A provocat daune grave. Anul acesta este al doilea cel mai cald pentru zona arctică. 2016 a fost deținătorul recordului anterior.

Arctica trece printr-o transformare rapidă.

Impactul asupra planetei

Deoarece câmpurile acoperite de zăpadă și stratul de gheață ale Arcticii ar reflecta razele Soarelui, a fost cunoscut drept „aer condiționat” al planetei. Efectul de răcire se diminuează pe măsură ce acesta dispare.

Deoarece se reflectă mai puțină lumină solară, planeta s-ar putea încălzi mai repede.

Întreaga situație se înrăutățește rapid.

Topirea gheții este cel mai mare impact. Aceasta este cauza principală a creșterii nivelului mării, iar topirea gheții într-un ritm crescut o înrăutățește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus