Cum să folosești apa în mod responsabil?

Apa dulce reprezintă doar 2,5% din apa disponibilă pe Pământ. Prin urmare, trebuie să înțelegem importanța apei în viața noastră și să o bem cu seriozitate.

Reducerea consumului de apă la domiciliu poate fi realizată prin schimbarea unor obiceiuri care duc la risipa de apă, cum ar fi folosirea mai puțină a apei sau chiar utilizarea unor modalități inteligente de conservare a apei.

Chiar dacă nu crezi că folosești multă apă în viața ta de zi cu zi, s-ar putea să fii surprins de câtă apă ai nevoie pentru sarcinile tale zilnice. De exemplu, în medie, o persoană folosește aproximativ 60 de litri de apă la duș.

Am întocmit o listă de soluții eficiente pentru a vă ajuta să utilizați apa în mod responsabil. În plus, toată lumea le poate folosi și, cu puțină practică, vor deveni o parte integrantă a rutinei lor zilnice. În plus, este o modalitate excelentă de a sărbători Ziua Mondială a Apei în fiecare 22 martie.

Remediați țevile defecte, chiar dacă este doar o mică scurgere

Pentru a preveni scurgerile de apă în casă, toate cauzele posibile ale scurgerii de apă trebuie analizate cu atenție. Prima este etapa de verificare și reparare a robinetului. Apoi inspectăm și reparăm țevile în locuri greu accesibile. Pentru a ne asigura că facem o treabă bună, vom solicita unui expert să inspecteze țevile pe care le-am introdus în perete folosind un higrometru. Un alt pas important pe care trebuie să-l parcurgem este verificarea sistemelor de încălzire și apă pentru scurgeri.

Alegeți dușuri scurte în loc de băi

Pentru un duș complet, se folosesc în medie 80 de litri de apă. O soluție este reducerea umplerii cuvei pentru a economisi bani. Dacă vă umpleți cada cu câțiva centimetri mai puțină apă decât de obicei, puteți economisi zeci de litri de apă.

Pe de altă parte, dacă decideți să faceți un duș rapid, trebuie să folosiți doar jumătate din cantitatea de care aveți nevoie pentru baie în cadă. Totuși, e bine de știut că în cazurile în care decidem să facem duș cu jeturi foarte puternice, ajungem să folosim aceeași cantitate de apă ca și la duș, dacă nu mai mult. Un truc eficient în baie este să nu faci duș până când nu te afli în cabină sau cadă. Ora de duș poate afecta și consumul de apă.

Închideți robinetul când vă spălați pe dinți, spălați-vă mâinile sau corpul cu săpun și spălați vasele

Cel mai simplu mod de a economisi apă este să închideți robinetul. De exemplu, atunci când ne spălăm pe mâini sau ne curățăm dinții, închidem întotdeauna robinetul când nu trebuie să ne clătim cu apă. În acest fel economisim 5-6 litri pe minut.

Colectați apa de ploaie și nu aruncați apa care nu mai poate fi folosită. folosiți-l pentru a uda plantele

Apa rămasă într-un pahar sau o sticlă pe care ar putea dori să o aruncăm ne poate face foarte bine. Utilizând-o, putem economisi bani și contribui la reducerea consumului zilnic de apă.

Apa de ploaie este, de asemenea, de mare folos atunci când trebuie să ne udăm grădina de legume sau grădina. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să instalăm un rezervor de colectare a apei de ploaie. Trebuie să fie suficient de mare pentru a reține o cantitate mare de apă. Odată ce creștem suficient volum, suntem garantați pe termen lung. În acest fel, ne asigurăm că costurile cu apă sunt menținute la minimum.

Investește în aparate și articole sanitare care reduc consumul de apă

Cea mai bună modalitate de a reduce consumul este să cumpărați băi și electrocasnice care folosesc mai puțină apă.

Aerator

Daca nu vrei sa iti inlocuiesti vechiul robinet de chiuveta sau dus, poti alege sa instalezi un aerator de robinet, care va mentine debitul constant indiferent de fluctuatii. În acest fel, puteți reduce semnificativ consumul de apă cu până la 68%.

baterie cu senzor

Mulți oameni irosesc apă când se spală pe dinți, se spală pe mâini sau spală vasele. Prin urmare, robinetele cu senzori sunt soluția ideală pentru cei care nu sunt obișnuiți să închidă robinetul de fiecare dată când apa nu este folosită.

Rezervor de control dublu

O toaletă cu două clapete ajută la conservarea apei, deoarece puteți regla cantitatea de apă pe care o utilizați în funcție de nevoile dvs. Prin acţionarea supapei mici, se trage o cantitate mică de apă, iar prin apăsarea supapei mari se livrează o cantitate mare de apă.

Coloana de dus cu baterie termostatica

Cel mai bun pariu pentru reducerea consumului de apă este o baterie cu un termostat și un buton eco. Cu un termostat, apa fierbinte se amestecă cu apa rece pentru a vă oferi temperatura optimă a apei la duș, astfel încât să nu folosiți apa în mod inutil și să continuați să reglați temperatura apei. În plus, debitul de apă poate fi redus cu până la 50% datorită butonului Eco.

Mașină de spălat ergonomică

Alege o mașină de spălat ergonomică și asigură-te că își atinge capacitatea de încărcare (5-10 kg, în funcție de model) la fiecare spălare. Chiar dacă suma rezervată pentru cumpărarea unei mașini de spălat inteligente este considerată inițial mare, veți economisi în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus