Casa Cordwood – avantajele si beneficiile constructiei din lemn

Casa Cordwood – Aceasta este o construcție unică, care este puțin diferită de casa obișnuită. Vom arunca o privire mai atentă asupra avantajelor și beneficiilor acestui tip de clădire.

Ce este mai exact o casă din lemn de cordon? Zidăria și construcțiile din lemn de cordon sunt termeni pe care mulți oameni nu îi cunosc. Materialele ecologice au devenit un concept unic și neobișnuit în epoca actuală a tehnologiei și a materialului artificial. Materialele naturale au un efect pozitiv unic asupra microclimatelor, spre deosebire de materialul modern impermeabil. Aceasta se mai numește și zidărie din lemn de cordon sau clădire cu perete de stivă. Folosește materiale naturale pentru a construi casa. Zidăria din lemn de cordon folosește bucăți mici, rotunde, din lemn decojit, similar cu ceea ce este în mod normal considerat lemn de foc și un anumit tip de mortar. Procesul de construcție utilizează de obicei 40% lemn și 60% mortar sau o altă soluție de fixare. Lățimea peretelui este egală cu cea a materialului din lemn.

Construirea unei case din lemn de cordon este similară cu așezarea mortarului pe stânci. Pentru a crea pereți netezi, buștenii trebuie tăiați la o lungime aproape egală. Capetele fiecărui buștean sunt acoperite cu mortar. Grosimea peretelui variază de obicei între 16-24 inchi (40-40 cm) și 40-40 cm. Grosimea peretelui poate fi de până la 36 inchi (90 cm) în zonele cu climă mai rece.

Ce tip de lemn este cel mai bun pentru construirea unei case din lemn de cord?

Este important să alegeți tipul potrivit de cherestea. Experții recomandă să folosiți pini peste lemnele de rășinoase, deoarece au capacități de expansiune diferite. Lemnurile de esență tare, precum arțarul, stejarul și ulmul, au proprietăți de izolare mai bune decât lemnele de rășinoase. În plus, lemnul de esență tare se micșorează și se extinde mai mult atunci când temperaturile și nivelurile de umiditate se modifică. Lemnul uscat este esențial pentru ca zidăria din cordwood să aibă succes și să reziste de lungă durată. Este important să alegeți lemn uscat. Există riscul de contracție. Cum îți dai seama când lemnul este uscat? Procesul de uscare a lemnului decojit durează aproximativ șase luni până la un an întreg, în funcție de speciile de lemn și de climă. Amintiți-vă că casele din lemn de cordon se pot micșora în timp, așa că s-ar putea să fie nevoie să le calafateați. Cel mai bine este să folosiți bușteni din aceeași specie pentru a crește stabilitatea. Acest lucru va împiedica buștenii să se extindă și să se contracte diferit. Cedru, ienupăr și tisa de Pacific sunt rezistente în mod natural la putregai. Ulmul, însă, poate emite un miros puternic pe care unii oameni l-ar putea găsi iritant sau neplăcut.

Care sunt avantajele și dezavantajele construcției din lemn de cordon?

Mulți oameni sunt curioși dacă este posibil să construiți o casă din lemn de cord. Experții sunt de acord că, deși acest tip de zidărie poate consuma mai mult timp și mai mult timp decât alte tipuri, este posibil să le construiască. Nu trebuie să fii arhitect pentru a le gestiona. Casele din lemn de cordon oferă multe beneficii și avantaje.

Casele Stackwall sunt mai economice decât alte tipuri de locuințe și vin la un preț mai mic. Prețurile vor varia în funcție de faptul că în apropierea șantierului există suficient material lemnos. Ar trebui să luați în considerare tipurile de lemn locale și să discutați cu oameni care sunt familiarizați cu construcția din lemn de cordon. Metoda de construcție este foarte eficientă din punct de vedere al resurselor, deoarece folosește lemn cu valoare mică.

Casele din lemn de cordon sunt atât ecologice, cât și eficiente. Casa este realizata din materiale naturale. Din acest motiv, temperatura din interior rămâne relativ constantă. Proprietățile de izolare ale lemnului îl fac răcoros vara și cald în timpul iernii.

Casele Stackwall sunt unice în ceea ce privește aspectul lor estetic. Această casă particulară are un aspect rustic, unic. Este foarte primitoare și evocă cabane de munte cu aspectul său natural. Capetele sticlelor sunt sticle decorative din sticlă care au capace colorate. Aceste sticle pot fi lipite în pereți pentru a aduce lumină naturală în casă.

Un alt avantaj al construcției din lemn de cordon este versatilitatea sa. Această metodă de construcție poate fi folosită pentru a construi case, șoprone, grădini, cabane, saune și alte structuri mici. Aceste structuri mici sunt o opțiune și pot da grădinii tale un aspect rustic. Este foarte practic sa ai o magazie pentru depozitarea uneltelor de gradina. Această metodă poate fi folosită și pentru a construi o saune. Zidăria din lemn de cordon poate fi amestecată cu alte materiale de construcție. Poți folosi piatra naturală pentru a decora fațada casei tale. Casele din cordwood sunt construite folosind bușteni de lemn și oțel inoxidabil. Cu toate acestea, cel mai bine este să consultați un arhitect înainte de a lua o astfel de decizie. Această tehnologie permite proprietarilor de case să simtă mândria de nedescris care vine cu construirea casei lor sau a uneia mai mici.

Casele Stackwall au un dezavantaj major. Pot consuma foarte mult timp, mai ales dacă intenționați să le faceți singur. Totul depinde de timpul pe care proprietarul îl are disponibil pentru proiect. De asemenea, trebuie să luați în considerare economiile de costuri în comparație cu timpul petrecut. Poate fi dificil pentru potențialii cumpărători să cumpere o casă din lemn de cordon, mai ales dacă nu sunt familiarizați cu metoda de construcție și nu cunosc beneficiile și avantajele pe care aceasta le are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus